Afbeelding
Politie Amersfoort

Twaalf autoinbraken in twee weken: ‘Leusdenaren melden te weinig’

3 november 2020 om 20:08 Misdaad

LEUSDEN De afgelopen twee weken zijn er in Leusden twaalf auto-inbraken geweest, meldt de Leusdense politie. In bijna alle gevallen zijn de airbags van de voertuigen weggenomen. ,,Helaas valt het op dat veel mensen dit pas dagen nadat het incident heeft plaatsgevonden melden bij de politie.”

Ook verdachte situaties worden bijna niet gemeld en áls het gemeld wordt, vaak via het nummer 0900-8844, en dat kost meer tijd om agenten aan te sturen. Om de pakkans te vergroten, benadrukt de Leusdense politie om bij verdachte situaties ook 112 te gebruiken, dus niet alleen in nood. 

Redenen om het alarmnummer te gebruiken, kunnen onbekende personen zijn die zich (in de nachtelijke uren) ophouden in de straat en hebben veel aandacht voor de woningen of auto‘s die er staan. Ook noemt de politie mensen die staan te rommelen bij een voordeur, raam, of achterdeur, bij een auto, aan een fiets of ander voertuig. Maar ook bij onbekende personen die in de nacht door de straten blijven slenteren. ,,Dit zijn een aantal voorbeelden van situaties waarbij u zeker 112 mag bellen. Volg vooral ook uw gevoel. Heeft u het idee dat iets niet klopt, en zou het misschien om een inbreker of autodief kunnen gaan, bel direct 112. Liever driemaal teveel dan eenmaal te weinig!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie