Afbeelding
News United

Goederenwagon ontspoord op Ponlijn in Leusden

Ongeval

LEUSDEN Een goederenwagon is woensdagmorgen rond 11.50 uur ontspoord op de Ponlijn aan de Ben Ponbaan in Leusden. Door onbekende oorzaak is een lege wagon op het spoor ongeslagen. 

Het ging om een wagon waarin auto-onderdelen hebben gezeten. Die waren al gelost op het PON-terrein, aldus spoorbeheerder Prorail. Niemand raakte gewond bij het ongeval.

Door het incident is de overweg lange tijd geblokkeerd geweest en kon geen verkeer het spoor oversteken. ,,Politie kwam ter plaatse om wegverkeer te regelen, dat hiervan flink hinder heeft. Treinverkeer heeft geen hinder”, meldde Prorail dat incidentenbestrijders ter plaatse bracht om het personeel van de trein te ondersteunen en zelf onderzoek verrichtte met een aannemer. 

De landelijke eenheid van de ‘Verkeers en ongevallen analysedienst (VOA) ‘spoor en water’ van de politie deed ook onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. Met een speciale 3D-camera bracht de VOA het incident volledig in kaart.

Iets na half vier meldde Prorail dat het onderzoek ter plaatste was afgerond. Wagons op de overweg werden vanaf dat moment verplaatst, zodat de overweg weer vrij kwam. ,,Daarna gaan we de wagon hersporen en kijken we of de infra is beschadigd.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie