Café Vrijdenken

vrijdag 6 januari 2023 11:00 tot 12:30

Welkom bij Café Vrijdenken op Vrijdag 6 januari 2023

Voornemens 2023

Deze ochtend heffen we met elkaar het koffie- of theeglas op een goed en gezond 2023. Want ook dit jaar bent u weer van harte welkom bij Café Vrijdenken op Vrijdag. We hebben dit keer als thema: Voornemens voor het nieuwe jaar. Misschien heeft u een goed voornemen voor 2023 en wilt u deze met ons delen.

Café Vrijdenken op Vrijdag is op de eerste vrijdag van de maand. U en alle inwoners van Amersfoort en omgeving zijn van harte welkom om elkaar te ontmoeten, koffie/thee te drinken en in gesprek te gaan. Een vrijwillige bijdrage voor koffie/thee is welkom. 

De coronabasisregels zijn niet meer van toepassing. Maar toch, bij (mogelijke) besmetting of verkoudheid: blijf thuis!

Andere locatie

Vanwege vakantie kunnen we deze keer niet terecht bij restaurant First Class. Daarom heten wij u nu graag welkom bij:

            De Tuinkamer van woongemeenschap Nieuw Wede

            Schothorsterlaan 52

            3822 NB  Amersfoort

            van 11.00 uur tot 12.30 uur

Komt u op de fiets, dan kunt u deze bij Nieuw Wede op slot zetten. En als u met de auto bent, dan kunt u deze parkeren bij Nieuw Wede (http://nieuw-wede.nl).

Terugblik op het Café van Vrijdag 2 december 2022

Deze vrijdag vertelde Ineke den Herder over de opzet van een hospice in Leusden. Zij is één van de initiatiefnemers. Uit onderzoek blijkt dat de burgers van Leusden behoefte hebben aan een hospice. “Een hospice”, zo vervolgde Ineke “waar de bewoner de regie heeft over zijn eigen leven of levenseinde.” De eerste financiële stap destijds kwam van mensen, die hun boerderij nalieten aan de protestantse gemeente Leusden. Helaas, zijn die middelen niet genoeg.  Maar het dagelijks bestuur heeft er alle vertrouwen in dat het hospice in Leusden zal  komen met vier bedden. Meer informatie over het hospice vindt u op de website www.hospiceleusden.nl

Café Vrijdenken op Vrijdag is een initiatief van het Humanistisch Verbond en Humanitas Eemland. Wilt u meer weten over dit initiatief, stuur dan een mail naar  activiteiten@humanistischverbond-eemland.nl of kom langs!