Elke dag bijzondere verhalen bij Leusder Krant Premium exclusief voor abonnees!     ABONNEER   meer informatie

Dossiers

Laat die pompoenen maar een paar maanden met rust

Laat die pompoenen maar een paar maanden met rust

4-11-2020, 15:00

LEUSDEN Het is weer volop pompoentijd. Met welke kooktechniek haal je het maximale uit die prachtige pompoenen? En met welke ga je aan de slag: de ronde of de flespompoen?

Kipnuggets als culi-ervaring: Gun jezelf krokante kip als troosthapje

Kipnuggets als culi-ervaring: Gun jezelf krokante kip als troosthapje

28-10-2020, 15:00

LEUSDEN De maaltijdbezorger is in deze bijzondere tijden kind aan huis. De pizza’s, pasta’s, roti-rollen, Thaise soepen en hamburgers zijn niet aan te slepen

Herfstbokstoof: Hoe langzamer stoven, hoe beter

Herfstbokstoof: Hoe langzamer stoven, hoe beter

21-10-2020, 15:00

LEUSDEN De bierliefhebbers onder de lezers weten: dit is de tijd om herfstbok, ook bekend als bokbier, te drinken. De thuiskoks onder lezers weten: we gaan, ooit, van het ..

advertentie
Verrassend: de Latijnse roots van een vaderlandse bonensoep

Verrassend: de Latijnse roots van een vaderlandse bonensoep

14-10-2020, 15:00

LEUSDEN De herfst laat zich al weer een tijdje gelden. Bij zulk weer kunnen we wel een bord rijk smakend, vaderlands troostvoedsel gebruiken

Verovert ajvar ook jouw keuken?

Verovert ajvar ook jouw keuken?

7-10-2020, 15:00

LEUSDEN Honderden kilometers verderop, onder meer op de Balkan, maken velen zich op voor de grote droog- en inmaaktijd. Onder meer van rode paprika’s en aubergines

Smikkelen en smullen van mosselen: ‘Echt werelds’

Smikkelen en smullen van mosselen: ‘Echt werelds’

30-09-2020, 15:00

LEUSDEN ,,Dat heerlijke zilte van mosselen, daar geniet ik enorm van, dat is echt werelds”, aldus voetbalanalist Jan Boskamp tijdens het startschot van het Zeeuwse mosselse..