Wethouder Erik van Beurden plant een vlinderstruik
Wethouder Erik van Beurden plant een vlinderstruik Henri Lindenhof

feestelijke opening nieuw ingerichte vlindertuin

27 mei 2019 om 14:04 lokaal Deel je nieuws

Zaterdag 25 mei werd de nieuw ingerichte vlindertuin feestelijk geopend door Erik van Beurden. Hij deed dat door het  planten van een Vlinderplant. Kinderen lieten een aantal vlinders los, die meteen richting de zon vlogen. Aansluitend zette het koor Midspringdream het liedje 'vertel eens vlinder' in.Gevolgd door nog enkele vrolijke vlinderliedjes. Daarna startte een rondleiding door de vernieuwde vlindertuin met toelichting van Evelien Beukema van Buitenkanstuinen die het ontwerpplan had gemaakt. Zij begeleidde de vrijwilligers ook bij de uitvoering van het ontwerp.

Er was veel belangstelling. Bezoekers bewonderden de tuin en de beelden van Annelies Peter. Ze lieten zich door imkers voorlichten over het leven van de  bijen. De kinderen hielden zich vooral bezig met creatieve activiteiten zoals vlinders schilderen en zaadbommetjes maken.

Bezoekers konden doorlopen naar het  voedselbos in wording waar een workshop over de bodemgesteldheid werd gegeven door leden van de werkgroep voedselbos. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie