Lisiduna op de Biezenkamp
Lisiduna op de Biezenkamp Marit van de Berkt

Open repetities voor Rembrandt project muziekvereniging Lisiduna

2 oktober 2019 om 14:58 Muziek Deel je nieuws

Op vrijdag 4 oktober en vrijdag 11 oktober om 20 uur houdt muziekvereniging Lisiduna een open repetitie in het kader van het project ‘Lisiduna meets Rembrandt’. In dit project koppelt Lisiduna muziek aan de schilderijen van Rembrandt van Rijn. Het project wordt uitgevoerd met een projectorkest waarvoor muzikanten uit de omgeving zich kunnen opgeven. Daarnaast heeft de muziekvereniging samenwerkingen gezocht verschillende Leusdense partijen. Op 15 februari 2020 vindt het concert met de daarbij horende schilderijenexpositie plaats. 

Projectorkest
In de afgelopen maanden is Lisiduna begonnen met het samenstellen van een projectorkest voor ‘Lisiduna meets Rembrandt’. De repetitieavonden zijn inmiddels ook bekend: vanaf 18 oktober 10 keer om de week op vrijdagavond gerepeteerd. Als je eerst wilt kijken of je het wat vindt, kun je ook meedoen met een van de open repetities op 4 of 11 oktober. Er zijn al verschillende aanmeldingen voor het projectorkest, maar muzikanten kunnen zich nog steeds opgeven. Van de muzikanten wordt geen hoog niveau vereist. Er is wel enige ervaring nodig. Opgeven voor het project kan via rembrandt@lisiduna.nl. De kosten voor deelname aan dit project zijn 50 euro.

Rembrandt en muziek
Lisiduna werd bij het bedenken van dit project geïnspireerd door het Rembrandtjaar. Harry Hilderink (projectleider): “Het Rembrandtjaar is weliswaar in 2019, maar zo’n project vraagt natuurlijk wel om enige organisatie. Het is ontzettend leuk om na te denken over de link tussen de schilderijen van Rembrandt en de muziek die wij daarbij kunnen spelen. Iedereen kijkt natuurlijk op een andere manier naar een schilderij en ziet daarbij weer een andere link met een bepaald muziekstuk. We hebben tijdens de repetitie veel plezier met ideeën die ineens opkomen bij de orkestleden. Het belooft een gevarieerd concert te worden!”

Open repetities 4 en 11 oktober
Op vrijdag 4 en 11 oktober houdt Lisiduna een open repetitie voor geïnteresseerden in het Rembrandt project. Maar ook de muzikanten die gewoon een keer willen kijken bij het orkest zijn uiteraard welkom. Speel je een instrument en wil je kijken of het iets voor je is? Neem je instrument mee en kom erbij zitten. Als je je van te voren aanmeldt via rembrandt@lisiduna.nl, sturen wij de muziekstukken naar je op. De repetitie vindt plaats in MFC Atria (Asschatterweg 36b, Leusden) vanaf 20.00 uur. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie