Nikki Dekker
Nikki Dekker Gaby Jongenelen Fotografie

Auteur Nikki Dekker in Schrijverscafé over ‘Een voorwerp dat nog leeft’

27 januari 2020 om 11:09 Evenementen Deel je nieuws

Het Schrijverscafé is een reeks lezingen die om de twee maanden plaatsvindt in de Bibliotheek Leusden. De spreker is altijd een Eemlandse auteur. Op zondag 2 februari is het de beurt aan Nikki Dekker over haar boek 'Een voorwerp dat nog leeft'.

In haar lezing zal Nikki Dekker (1989) verschillende werken met elkaar verbinden: poëzie, proza en radiowerk. Ze trad al vaker op, tijdens Lowlands, Dichters in de Prinsentuin en op andere (literaire) festivals met audiopoëzie. Hierbij maakte de schrijfster live een soort 'hoorspel' bij de tekst. Dat zal Dekker in de bibliotheek ook laten horen. Daarnaast leest ze voor uit een voorwerp dat nog leeft en vertelt ze hoe haar bundel tot stand is gekomen. Daarnaast laat Dekker een fragment horen uit haar komende radiodocumentaire, die in maart wordt uitgezonden.

Nikki Dekker is schrijver en radiomaker. In november 2018 verscheen bij Wintertuin Uitgeverij haar chapbook een voorwerp dat nog leeft, een bundeling essays en gedichten over de systemen waar wij allen in vastzitten en hoe je daaruit kunt breken. Haar radiodocumentaire De oppas en ik werd genomineerd voor de Prix Europa en haar podcastreeks Iets doen, hoe doe je dat? kreeg vier sterren in NRC Handelsblad en De Morgen.

De lezing is gratis toegankelijk. Aanmelden kan op www.bibliotheekeemland.nl of in de Bibliotheek Leusden. Het programma begint om 15.30 uur, maar de zaal gaat al om 15.00 uur open. Deze activiteit wordt in samenwerking met Cultuurkoepel Leusden georganiseerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie