infobeurs Leusden Gasloos
infobeurs Leusden Gasloos IkWilWatt | hét energieloket van Leusden

Infobeurs Leusden Gasloos groot succes

5 maart 2018 om 12:08 lokaal Deel je nieuws

Het was een drukte van belang in de Til afgelopen zaterdag. Ruim 400 belangstellenden bezochten de infobeurs en lieten zich informeren over mogelijkheden die er zijn om aardgasloos te kunnen wonen in Leusden.

Aanleiding voor de infobeurs, die door wethouder Erik van Beurden werd geopend, is het onlangs door de Leusdense gemeenteraad aangenomen Energieakkoord 2.0 waarin de gemeente Leusden heeft besloten te gaan voor een Energieneutraal Leusden in 2040. Niet alleen woningeigenaren werden uitgebreid geïnformeerd via de informatiestands en verschillende pitches. Ook huurders werden door de Woningstichting Leusden geïnformeerd over het duurzaamheidsproject 2017-2022.

(Gebouwgebonden) financiering & techniek: wat is er mogelijk?
Dat de eigen woning het in de toekomst zonder aardgas zal moeten doen is voor veel Leusdenaren nog wennen. De vragen ‘hoe dan?’ en ‘hoe ga ik dat betalen?’ werden veel gesteld en beantwoord. Een belangrijk onderdeel om Leusden Gasloos voor vrijwel iedereen mogelijk te maken is de gebouwgebonden financiering. Hieraan wordt door gemeenten, provincies, het ministerie van BKZ en de Economic Board Utrecht op dit moment hard gewerkt. Veel Leusdenaren zijn geïnteresseerd in de (lucht) warmtepomp als vervanger voor de CV-ketel. Hierover wordt wellicht een aanvullende informatiebijeenkomst georganiseerd.

Windmolens en / of zonnepanelenweides waar in Leusden?
Om Leusden Energieneutraal te maken is het plaatsen van zonnepanelen op alle ca. 12000 daken in Leusden niet voldoende. Er zijn dan nog 300 hectare weiland vol met zonnepanelen nodig of 20 windmolens. Op de aanwezige kaart van Leusden werd door menig bezoeker een windmolensticker of een zonnepaneelsticker geplakt op de locatie in de gemeente waar deze volgens haar of hem geplaatst mag worden. Plaatsing van zowel zonnepanelen als windmolens langs de A28 werd vaak aangewezen als mogelijke locatie maar ook zonnepanelenweides in het buitengebied tussen Langesteeg / Schoolsteeg is door diverse mensen geopperd als locatie.

Kennis verder delen
De uitkomsten van het onlangs gehouden online opinieonderzoek en de vragen die verzameld zijn vanuit de infobeurs worden door de betrokken organisaties verwerkt, om de Leusdenaren de komende tijd verder te informeren. Niet bij de infobeurs geweest, maar wel graag op de hoogte blijven? Meer informatie en een inschrijfmogelijkheid voor de nieuwsbrief vindt u op www.ikwilwatt.nl.

infobeurs Leusden Gasloos
infobeurs Leusden Gasloos
infobeurs Leusden Gasloos
infobeurs Leusden Gasloos
infobeurs Leusden Gasloos
infobeurs Leusden Gasloos
infobeurs Leusden Gasloos
infobeurs Leusden Gasloos
infobeurs Leusden Gasloos
infobeurs Leusden Gasloos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie