Robby Valentine
Robby Valentine Cristel Brouwer

26 Jaar Robby Valentine, en nu?

8 maart 2018 om 09:11 lokaal Deel je nieuws

26 jaar Robby Valentine, en nu?

Leusdenaar Robby Valentine, eigen naam Robert Kempe, scoorde met zijn debuutsingle Over And Over Again begin jaren 90 een gigant van een hit. Het titelloze debuutalbum leverde hem een Zilveren Harp op en succes in Japan. De release van Bizarro World, bijna 4 jaar geleden, zette de multi-instrumentalist weer helemaal op de kaart. Het album leverde hem een deal op met het Japanse King Records en een distributiedeal in Groot-Brittannië.

Of er na het eind 2014 uitgebrachte Bizarro World en de daaropvolgende Bizarro World-tour een nieuw album zou komen was nog maar de vraag. De opnames van het laatste album dateren alweer uit 2010 en sindsdien kampte Valentine met een jarenlange writers-block. 

Totdat hij in mei 2016 getroffen werd door een ernstige ooginfectie, waardoor 75% van zijn zicht verloren is gegaan, en er tevens een afweerstoornis werd geconstateerd. 

“Ik lag wekenlang ziek en op bed maar op een gegeven moment werd mijn geest veel helderder dan het de afgelopen jaren was geweest. De drie halfbakken ‘aanzetten tot liedjes’ waar ik al jaren niet verder mee kwam werden complete songs. Plus nog meer nieuwe ideeën. Je zou kunnen zeggen dat ik, toen ik grotendeels mijn zicht verloor, juist meer ging ‘zien’.”  

Buiten de ontstane depressie vanwege virusverlies om, zette dit persoonlijke leed hem weer op het muzikale spoor waarnaar hij op zoek was geweest. 

Die reis heeft geresulteerd in het zelf ingespeelde album: THE ALLIANCE.

Het resultaat laat zich horen in een album vol songs die natuurlijk de onmiskenbare Valentine- koortjes hebben, maar zoals eerder laat zijn muziek zich ook nu weer niet in een hokje duwen, en worden er vele stijlen 'aangetikt'. Ondanks de diversiteit in de nummers kenmerkt dit album zich met anthem-achtige Stadion Rock.  

Er wordt reikhalzend uitgekeken naar nieuw werk, wat blijkt uit de enorme belangstelling voor de recent opgezette crowdfunding om de release te ondersteunen.

Wie de release wil bijwonen moet op 16 juni naar P3, in Purmerend.  

Via deze link (http://www.robbyvalentine.nl/crowdsourcing/) is de crowdfunding-pagina van het nieuwe album te vinden.   

Aansluitend aan de show zal er een handtekeningensessie/meet & greet plaatsvinden.

Robby Valentine Album Release 

16 juni 2018

 Zaal open 20.30 

Aanvang: 21.00                   

www.robbyvalentine.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie