Henny A.J. Kreeft
Henny A.J. Kreeft Henny A.J. Kreeft

Onze nieuwe maatschappij: 1.5 meter

10 mei 2020 om 15:38 Column Deel je nieuws

Het lijkt er steeds meer op dat onze maatschappij, zeg maar onze nieuwe maatschappij, begint te draaien om twee zaken: het Coronavirus en de 1.5 meter maatschappij. Natuurlijk ik doe er ook aan mee, daar ik op verschillende plaatsen er steeds maar over schrijf, een column hier, een blog daar en dan weer een uitgebreider opiniestuk. We kunnen niet meer zonder, lijkt het wel. 

 

En nu kwam ik hier in de Leusder Krant zelfs een artikel tegen: “Sporten in de 1.5 meter maatschappij? Het kan”.  Hierbij draait het dan natuurlijk om een aantal binnensporten cq. trainingsfaciliteiten. Dan kan ik me voorstellen dat er iets geregeld zou kunnen worden, dat de afstand tussen de verschillende sporters altijd weer op 1.5 meter blijft staan. 

 

In trainings- en andere sportfaciliteiten zal dit goed kunnen. echter ik zie het toch anders bij andere sporten en met name buiten sporten. Ik zie bij wielrennen - en ook bij baanrijden - en bij voetballen en dit soort sporten de 1.5 meter moeilijker hanteerbaar.
Nu moet ik onmiddellijk toegeven, toen ik jong was, heb ik ook - overigens altijd op verzoek omdat er anders niet genoeg spelers zouden zijn - wel met de zomeravondcompetitie meegedaan. En ik was altijd daar, waar de bal niet was en andere spelers. Dus voor mij had toen de 1.5 meter wel kunnen gelden. 

 

Maar in het huidige voetbal kan dat toch echt niet, ook niet bij andere sporten als hockey, korfbal, basketball en noem maar op. Het gaat bij dit soort sporten om actief de bal van de tegenstander af te pakken en daar komt heel vaak lichamelijk contact bij kijken. En zeg nu zelf, lichamelijk contact is meestal wel binnen de 1.5 meter grens. 

 

Ik begrijp wat Richard Greving in het artikel bedoelt; natuurlijk het is ook weer nodig dat de trainingsfaciliteiten per 1 juni opengaan en ja dat kan in krachthomes en sportscholen. Ik hoop ook van harte dat die toestemming er ook zal zijn, als het nodig is. De maatschappij, ook in Leusden, zal dan zien wat mogelijk is in onze nieuwe maatschappij, de 1.5 meter maatschappij. 

 

In ieder geval, sterkte met het sporten en het trainen. Helaas is het voor mij niet meer weggelegd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie