Yardena Vermaat
Yardena Vermaat Proxima

Aandacht voor sterven

25 mei 2020 om 11:31 Zorg Deel je nieuws

Coördinator Yardena Vermaat wil het gewone sterven onder de aandacht brengen, de dood is er altijd en is onderdeel van het leven. Proxima Terminale Zorg biedt steun aan mensen in die laatste levensfase thuis zodat zij de liefdevolle aandacht en zorg krijgen die nodig is om waardig afscheid te nemen van het leven.

Wie zijn wij, voor wie geen genezende behandeling meer mogelijk is, is het liefst thuis. Voor de zorg in deze palliatief-terminale fase zijn er meestal familieleden, professioneel ondersteund door de wijkverpleging. Vrijwilligers van Proxima zijn er om in die laatste levensfase aandacht, tijd en ondersteuning te geven. Dit doen zij bij mensen  thuis en ook bij bewoners van een verpleeg-of verzorgingshuis. In deze intensieve en belangrijke laatste fase van een cliënt bestaat het risico op overbelasting van de partner en andere familieleden. De vrijwilligers zijn er voor de zieke zelf en ook voor de naasten.

Gelukkig kan Proxima Thuis ook in coronatijd er zijn voor terminaal zieke mensen. We nemen geen patiënten aan met corona of coronaverschijnselen.

John en Ria, vrijwilligers die bij de zieke thuis komen vertellen: “In het begin van de coronatijd was het best allemaal even spannend hoe we het samen met de cliënt gaan doen, maar ik ben blij dat we de zorg voor mensen in de laatste levensfase samen met familie en de thuiszorgmedewerkers toch kunnen geven. Ria benoemd; bijzonder dat familie ons vraagt en de cliënt toestaat om nabij te zijn.

Meer weten over ons werk kijk op: www.proxima-terminalezorg.nl

Mevrouw Y.Vermaat telefoonnummer: 06-28452907

Op de foto: Yardena Vermaat

(eigen foto: Proxima)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie