Afscheid van Dinant Ligtenberg door beschermheer Gerolf Bouwmeester
Afscheid van Dinant Ligtenberg door beschermheer Gerolf Bouwmeester W. Nielen

Afscheid van Dinant Ligtenberg als voorzitter van het Leusdens Mannenkoor

19 oktober 2020 om 11:57 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Op COVID 19 passende wijze werd op donderdag 15 oktober afscheid genomen van Dinant Ligtenberg als voorzitter van het Leusdens MannenKoor door beschermheer burgemeester Gerolf Bouwmeester. Dinant Ligtenberg gaat Leusden verlaten en zijn nieuwe woonplaats is te ver weg om in Leusden te blijven zingen en besturen. Het officiële afscheid vond plaats tijdens de uitgestelde algemene ledenvergadering die eerder gepland was op 27 maart 2020.

Tot grote verrassing van de leden en zeker van de aftredend voorzitter verscheen Gerolf Bouwmeester om Dinant toe te spreken en uit te zwaaien. In herinnering kwam het Papageno concert langs dat op 4 oktober 2019 door het LMK samen met Cantiamo uit Austerlitz werd gegeven waarin beschermheer en burgemeester Bouwmeester een solo partij als concert opening voor zijn rekening nam. In zijn voorzittersperiode vanaf 2016 heeft Dinant zich ook ingezet om de repetities naar de middag te verplaatsen en daarbij heeft ook  het aantrekken van de bevlogen dirigent Arie Perk geleidt tot een aanwas van 30 naar 42 leden. Natuurlijk kwam de burgemeester niet met lege handen en overhandigde Dinant een “Huis van Leusden” wijnkoeler met daarin een fles goede wijn.

Ook werden nog andere leden in het zonnetje gezet, Fake Schonewille is na 35 jaar lidmaatschap, medeoprichter en eerste voorzitter van het koor benoemd tot erelid. Ook Wim de Grauw met 35 jaar lidmaatschap, Ries Lubbers 25 jaar, Dick Kroon, Ben Bod en Frans van Rooijen allen 20 jaar lid van het koor werden gehuldigd. Zodoende kreeg de vergadering ondanks alle COVID beperkingen toch nog wel een vrolijk tintje. Helaas vanwege COVID 19 moest er thuis op geklonken worden.

Het jaar 2020 zou een druk jaar worden met veel concerten gepland vanwege het 35 jarig bestaan van het LMK, een optreden op de voormalige Tankwerkplaats voor jubilerende werknemers, korendagen in IJsselstein en Leusden en een herfstconcert in Zeist met Cantiamo.

Roel Madiol is benoemd als bestuurslid die de voorzitterstaken op zich neemt tot maart 2021. Het bestuur van het LMK bestaat nu uit Roel Madiol, Wim Nielen, Paul Lucas, Fred van Faassen en Evert van Ginkel. Het wachten is op een spoedige komst van een goed werkend vaccin en zodra het verantwoord mogelijk is wil het LMK weer gaan repeteren en hopelijk volgend jaar een aantal goede concerten geven.

Toespraak beschermhee Gerolf Bouwmeester voor Danant Ligtenberg
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie