Stapels chocolade voor ouderen in het dorp
Stapels chocolade voor ouderen in het dorp CBS De Brink

Leerlingen basisschool De Brink delen chocoladeknuffels uit aan ouderen in Leusden

17 maart 2021 om 21:06 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Afgelopen week versierden de leerlingen van basisschool De Brink maar liefst 270 chocoladerepen met een mooie tekening of tekst. De repen zijn bestemd voor de ouderen in Leusden en Achterveld die door corona weinig tot geen bezoek kunnen ontvangen. De actie is onderdeel van de Goede Doelen Week die de school jaarlijks organiseert.

Corien Hoogland, wijkverpleegkundige bij Beweging 3.0, nam de versierde chocoladerepen in ontvangst en is heel enthousiast over de actie van de kinderen. ‘Het jaar kent al zoveel beperkingen voor iedereen en op deze manier kunnen we de mensen in het dorp een beetje extra vrolijkheid geven.' De komende dagen deelt zij samen met haar collega’s de chocoladerepen uit aan de cliënten in Leusden en Achterveld.

CBS De Brink zet zich met de organisatie van de Goede Doelen Week al meer dan 30 jaar in voor het Goede Doel. Het initiatief is bedoeld om kinderen te leren over het maatschappelijk belang, creativiteit, de zorg voor anderen en het verbeteren van de leefomgeving. Dit jaar kon er geen geld worden ingezameld met de traditionele Goede Doelen Markt, maar we wilden toch wat betekenen voor een ander. Daarom nam iedere leerling een of meerdere repen chocolade mee waar ze op school een wikkel voor knutselden. Voor alle wijkverpleegkundigen van Beweging 3.0 werd door de Ouderraad van de school zelf een reep beschikbaar gesteld om de waardering voor de zorg uit te spreken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie