Guus van Ginkel (links) en vertrekkend fractievoorzitter Annet Belt (rechts)
Guus van Ginkel (links) en vertrekkend fractievoorzitter Annet Belt (rechts) Wim van Leeuwen

Gemeenteraadsverkiezingen: Guus van Ginkel voert de SP kandidatenlijst in Leusden aan!

28 augustus 2021 om 13:56 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

De Socialistische Partij doet op 16 maart 2022 voor de tweede maal mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Leusden. Raadslid Guus van Ginkel voert de lijst aan. Huidig fractievoorzitter Annet Belt zal als lijstduwer op de laatste plaats op de lijst staan. Zij stelt zich om gezondheidsredenen niet meer verkiesbaar.

Op de lijst van de SP Leusden staan 18 kandidaten. De partij heeft goede hoop het resultaat van vier jaar geleden met de verkiezing van twee raadsleden te evenaren of te verbeteren. Op plek 2 staat Tietse Kortes en op plek 3 Kerim Hoejenbos. Hij is met 26 jaar de jongste kandidaat van de top 5. Fractiemedewerker Patrick Coolen en Rita van den Biggelaar maken de top 5 van de SP compleet. Het bestuur van de afdeling zegt trots te zijn op de kwaliteit van de lijst.

De SP zal in de ledenvergadering eind september de lijst en het verkiezingsprogramma definitief vaststellen. De partij geeft aan ook de komende jaren in Leusden te blijven opkomen voor de inwoners waarbij de menselijke maat altijd boven winstbejag, marktwerking in de publieke sector en hebzucht zal moeten gaan. Dat betekent voor de SP: betaalbaar wonen, zorg voor iedereen die dat nodig heeft, het realiseren van een zorgbuurthuis, de bus terug in alle wijken, een wijkkamer in elke buurt, essentiële voorzieningen zoals Fort 33, Theater De Tuin, zwembad en bibliotheek behouden, schoolzwemmen terug en een groen maar rechtvaardig klimaatbeleid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie