Fenneke van der Vegte
Fenneke van der Vegte W Markhorst

Fenneke van der Vegte lijsttrekker GroenLinks-PvdA Leusden

17 november 2021 om 16:38 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Dinsdagavond hebben de leden van GroenLinks en PvdA Leusden Fenneke van der Vegte gekozen als lijsttrekker van hun partij voor de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Daarmee is GroenLinks-PvdA de enige politieke partij in Leusden met een vrouw als lijsttrekker. Fenneke is momenteel wethouder in de huidige coalitie en zal als kandidaat wethouder ook beschikbaar zijn voor een nieuwe periode.

Marcel Sturkenboom blijft de sterke man binnen GroenLinks-PvdA. Op plek 2 zal de fractievoorzitter zijn ruime ervaring en successen van de afgelopen jaren verder uitbouwen. Denise Houtveen is op plek 3 van de kandidatenlijst gekozen. Bij de vorige verkiezingen stond ze op plek 4 en na een succesvolle raadsperiode is ze nu een vaste waarde in de fractie geworden. Nieuwkomer in de lokale politiek Tjeerd Meester is de nummer 4. Met veel bestuurlijke werkervaring in Den Haag op zak, zal Tjeerd, die al ervaring opdoet in de huidige fractie, zich snel zich bewijzen in de Leusdense gemeenteraad. Jaap Bouwman maakt de top 5 af. Gespecialiseerd op onderwijs en financiën en klaar voor een grotere rol in de gemeentepolitiek.

In totaal zijn 17 mensen op de kieslijst van GroenLinks-PvdA aan te vinken in maart. Onder hen ook oud-wethouder Erik van Beurden die als lijstduwer zijn niet aflatende betrokkenheid bij Leusden onderstreept. Met 7 nieuwe mensen op die lijst is de doorstroming van nieuw talent en de mix met ervaren mensen een succes te noemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie