Protocol voor opening ontmoetingsplek of wijkcentrum
Protocol voor opening ontmoetingsplek of wijkcentrum Lariks

Ontmoetingsplekken, wijkcentra veilig open

18 mei 2020 om 09:41 Zorg Deel je nieuws

Goed nieuws: Volgens richtlijnen van de rijksoverheid mogen wijkcentra en ontmoetingsplekken weer open vanaf 1 juni. Er mogen dan maximaal 30 personen (inclusief medewerkers/vrijwilligers) aanwezig zijn en natuurlijk moet het veilig gebeuren. Voorwaarde voor heropening is dan ook dat er een protocol voor coronamaatregelen aanwezig is.

In het protocol is vastgelegd welke maatregelen zijn getroffen om te voldoen aan de richtlijnen. Dus denk aan: Is er een looproute zodat 1,5 m afstand geborgd is? Treffen jullie extra hygiënemaatregelen? Zijn er desinfectiemiddelen voor bezoekers? Moeten bezoekers zich van tevoren aanmelden? Doen jullie dan een gezondheidscheck? Hoe houden jullie toezicht op naleving van de regels tijdens activiteiten? Etc. 

Lariks helpt je op weg

Hulp nodig bij het maken van een protocol? Op sociaalplein-leusden.nl vind je handige tips en een invulformulier. Heb je er ondersteuning bij nodig? Neem dan contact op met Lariks. Bel ons via: 033 303 44 44 (op werkdagen tussen 9.00 – 12.30 uur) en vraag naar Bea van Burgsteden of mail naar b.vanburgsteden@lariks-leusden.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie