Fractie en Steunfractie CDA Leusden
Fractie en Steunfractie CDA Leusden CDA Leusden

Leusden is waardevol, daar hebben wij wat voor over

9 juli 2020 om 20:29 Politiek Deel je nieuws

Als we nu de afgelopen twee jaren terugkijken is er heel wat gebeurd: Op ons wijkteam Lariks kunnen we trots zijn, niet alleen de inwoners zijn tevreden ook is er lof van andere zorgverleners die samenwerken met Lariks. Opvang van verwarde mensen is geregeld. Er zijn drie samenlevingsakkoorden om de samenwerking bij jeugd, participatie, eenzaamheid en dementie te versterken. De Hessenweg is opnieuw ingericht, we hebben er een nieuw vrijliggend fietspad bij op de Hamersveldseweg Zuid, het Hart van Leusden bereikt zijn voltooiing en bouwplannen als de Maanwijk en Hof van Liz komen van de grond. De openbare ruimte wordt goed onderhouden, met biodiverse bermen, en 2,2 km ingezaaide bloeiende bermen. Op het gebied van de energietransitie is er een toename van zonnepanelen op daken, komen er steeds meer elektrische laadpalen, en nemen de E-bikes een vlucht.

Ik realiseer me dat Corona de wereld op zijn kop gezet heeft.  Met al het verdriet om geliefden, met de eenzaamheid en en met economische onzekerheden. Maar aan de andere kant ook met meer samenhorigheid, nieuwe manieren van werken en schonere luchten. De Corona heeft ook veel van de gemeente gevraagd, hoe voeren we alle maatregelen en noodverordeningen uit, hoe kunnen we ondernemers tegemoet komen, hoe ondersteunen we de verenigingen, waar is de pijn het grootst? 

De CDA fractie wil het bestuur een groot compliment geven voor de wendbaarheid, het zoeken naar mogelijkheden en de ondersteuning van onze samenleving.  Ook de complimenten aan alle leden van de griffie die ver buiten hun comfortzone aan het werk moesten en binnen de kortste keren ons weer aan de digitale tafel hadden. 

En als we dan kijken in alle nederigheid waarom we hier staan: dat is echt alleen voor alle inwoners en met dat als uitgangspunt in onze achterhoofd dienen we al onze beslissingen te nemen. 

Het CDA zal er alles aan doen om deze voorzieningen voor de mensen in de benen te houden. 

Leusden is waardevol en haar Samenleving dient voorop te staan. 

Marijke van Eijden - fractievoorzitter CDA Leusden-Achterveld-Stoutenburg

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie