Afscheid juf Myriam
Afscheid juf Myriam St. Jozefschool

St. Jozefschool in Achterveld neemt afscheid van de juf met een grap en een grol

13 juli 2020 om 09:35 Onderwijs Deel je nieuws

Na 22 jaar neemt juf Myriam Voorburg afscheid van haar St. Jozefschool in Achterveld. De juf en Intern Begeleider die altijd in is voor een grap en grol, verkleedpartijen en typetjes spelen. Noem een typetje, zij heeft hem gespeeld.

Haar collega’s hebben in deze stijl afscheid van haar genomen. Met het thuisonderwijs in Coronatijd is het team zo bedreven geworden in het maken van filmpjes, dat er een serie aan komische acts over het leven van juf Myriam op de St. Jozefschool is opgenomen. Verkleedpartijen en een grap en grol zijn hier ruimschoots aan bod gekomen.

Dinsdag 14 juli was het ‘juf Myriam dag’ op de St. Jozefschool. Met een feestelijk defilé hebben de kinderen en ouders afscheid van haar genomen.

Na 35 jaar in het onderwijs, waarvan 22 jaar op de St. Jozefschool, is voor haar de tijd aangebroken om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen buiten het onderwijs. Een beslissing die zij niet zomaar genomen heeft, hier gingen maanden aan vooraf.

Myriam: ‘Wat het moeilijk maakte om deze beslissing te nemen, is het feit dat ik weet wat ik achterlaat. Met veel plezier heb ik in een goed team gewerkt en alle facetten van het onderwijs leren kennen. Gestart als groepsleerkracht met name in de onderbouw, Remedial Teacher, Intern Begeleider en tenslotte in het managementteam’.

Hoogtepunten zijn de saamhorigheid en de creativiteit tijdens alle evenementen met de hele school, zoals het YMCA kamp, de 2-jaarlijkse culturele projecten en de kerstviering. Maar zeker ook de momenten, waar we met elkaar werkten aan de vertaling van de duidelijke visie van de school. Gezamenlijk  vorm geven aan professionaliteit, het creëren van een veilige leeromgeving, onderwijs op maat, de betrokkenheid in en met het dorp en de samenwerking met ouders. Mijn motto als leerkracht en Intern Begeleider was altijd:  ‘Leer kinderen drempels nemen in plaatst van ze weg te nemen’.

De sfeer tijdens de dagelijkse routines, de kleine dingen die het doen, ze gaat het zeker missen. Voor juf Myriam is nu de tijd gekomen om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Ze is klaar om een nieuw pad in te slaan met een rugzak vol bagage. We wensen haar daar heel veel succes bij.
De St. Jozefschool mist haar nu al.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie