Vera Greutink
Vera Greutink Rechtenvrij

Lezing over tuinieren met de natuur mee in de Bibliotheek Leusden

2 oktober 2020 om 11:53 Sport Deel je nieuws

Leer op zaterdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, tijdens de lezing 'Tuinieren met de natuur mee' in de Bibliotheek Leusden hoe je moestuin meer oplevert. Moestuinier Vera Greutink vertelt in deze lezing hoe je door permacultuur-technieken in de moestuin toe te passen betere oogsten kunt behalen met minder werk. Er is een lezing om 13.00 uur en om 15.15 uur.

De manier van tuinieren die Vera Greutink toepast, draagt bij aan de gezondheid van de bodem en maakt je tuin beter bestand tegen de veranderingen van het klimaat. Door niet te spitten en de grond te beschermen met een laag organisch materiaal zorg je ervoor dat er minder onkruid groeit en de grond beter water vasthoudt. Daarnaast geeft Greutink een aantal voorbeelden van groente-polyculturen, dit zijn combinaties van meerdere groentes die elkaar positief beïnvloeden

Over Vera Greutink

Vera Greutink is moestuinier, groenschrijver en ontwerper van eetbare tuinen. Ze schrijft onder andere voor De Tuin op Tafel, Groei & Bloei, Tuinseizoen, Buitenleven en Permaculture Magazine (Engels). Haar eerste boek Tuin smakelijk! over permacultuur in de praktijk verscheen in november 2015.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie