Online film: The True Cost, de ware kosten van kleding

20 oktober 2020 om 12:36 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

De meeste mensen hebben geen idee waar hun kleding vandaan komt en door hoeveel handen het is gegaan. We gaan naar de winkel, zien iets moois en kopen het. De documentaire 'The True Cost' duikt in de wereld van de mode-industrie, geeft inzicht en roept vragen op. Welk deel van de kosten betaalt de consument? wat is de echte prijs van onze kleding? En: wie betaalt de prijs? 

ONLINE

De werkgroep Fairtrade Leusden, de Groene kerken en De Groene Belevenis vertonen de film ONLINE op woensdag 24 oktober om 20.00u. Aanmelden is noodzakelijk, dan ontvangt men een link om in te loggen op dat tijdstip. Dit kan via www.fairtradeleusden.nl/agenda 

Reviews

Enkele reviews over deze documentaire: 'excellent documentary about fast fashion' , 'een echte eye-opener want mode is geen wegwerpartikel!', 'absoluut 5 sterren, kijk deze docu met zoveel mogelijk mensen'.

Tegenwoordig is mode -waaronder kleding, textiel en schoeisel-, een van 's werelds meest arbeidsintensieve bedrijfstakken. Het verschaft alleen al in de kantoensector werk aan zo'n 300 miljoen mensen. Tel daarbij op de overige textielproductie zoals polyester, nylon, viscose, de vele duizenden naaisters infabrieken transporteurs en verkopers en je krijgt een idee van de omvang van deze industrie.  

Duurzaam Doen

De samenwerkende organisaties bieden deze activiteit aan in het kader van Duurzaam Doen Leusden, een initiatief van de gemeente Leusden om samen met inwoners, organisaties en ondernemers te werken aan een groen, schoon en energieneutraal Leusden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie