Kinderzwerfboek actief tijdens de Nationale Voorleesdagan.

15 januari 2021 om 16:30 Lokaal Deel je nieuws

Tijdens de Coronapandemie gaan de Nationale Voorleesdagen, (wo. 20 januari t/m zaterdag 30 januari), in aangepaste vorm door. D.w.z. met o.a.  een digitaal Voorlees Ontbijt met prinses Laurentien en met andere digitale activiteiten.

De geplande Voorleesfeestjes bij de Kinderzwerfboek Stations gaan helaas niet door. Echter: nu wij de bibliotheken en de boekwinkels helaas niet fysiek kunnen bezoeken, heeft de ambassadeur van Kinderzwerfboek voor Leusden / Amersfoort heel wat leuke voorlees- en prentenboeken verzameld, om deze tijdens de Nationale Voorleesdagen uit zwerven te sturen!

Dan kan er thuis lekker veel voorgelezen worden! Juist nu er zoveel anders is dan normaal, is voorlezen zo belangrijk voor kinderen! Zowel voor het verrijken van de woordenschat als voor een fijn, vertrouwd rustmoment in ieder kinderleven. 

Oproep:

Wij hebben in 2020 vele honderden mooie voorlees- en prentenboeken uit zwerven gestuurd in Leusden. Gemiddeld wordt ieder KInderzwerfboek door nog vijf andere kinderen gelezen in Nederland. In Leusden zien wij maar weinig van die mooie boeken terug bij de Kinderzwerfboek Stations. Gemiddeld 1,9 kinderen lezen een Kinderzwerfboek in Leusden. Dat kan beter! Misschien wordt het nu tijd, om veel van die mooie Kinderzwerfboeken weer eens los te laten, bij een van de Kinderzwerfboek Stations in Leusden! Kijk in je kast, en breng ze terug! Gun ieder kind voorleesplezier!

voor meer info: www.kinderzwerfboek.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie