Jelle Horst en Tonny Hofland tussen een aantal prachtige kunstwerken
Jelle Horst en Tonny Hofland tussen een aantal prachtige kunstwerken Hans Fontijn

Schilderijen verkoop voor Voedselbank

26 januari 2021 om 20:16 Lokaal Deel je nieuws

Leusdenaar Tonny Hofland is een beeldend kunstenares. Ze had al een aantal keren gelezen dat de Voedselbanken het steeds drukker krijgen door de coronacrises.

In de Leusder Krant van 20 januari verteld de voorzitter van Voedselbank Leusden, Henk van de Wolde: “We verwachten tot eind december 2021 een groei van het aantal klanten van de voedselbank met 30 tot 50%.”

Tonny besloot daarom tot actie over te gaan. Een aantal van haar kunstwerken worden geveild en de opbrengst komt ten goede van de Voedselbank Leusden.

Ondertussen had zij al contact opgenomen met Jelle Horst. Jelle is de eigenaar van Fyn Ys op De Biezenkamp 27. Het leek een perfecte locatie om de schilderijen aan het langslopende publiek te tonen. Als je een kunstwerk life ziet, is het altijd mooier dan de foto.

Tonny gebruikt uiteenlopende technieken. Zelf zegt ze; “Je weet nooit welk schilderij iemand aanspreekt.” Daarom heeft ze een selectie van haar werk in etalage van Fyn Ys geplaatst.

Fyn Ys is op Valentijnsdag even open voor een romantisch ijsje. De planning is om weer volledig open te gaan op 1 maart a.s..

Dit is zo’n mooi initiatief dat wij, de Voedselbank Leusden, vragen aan kunstenaars om hetzelfde te doen. We werken momenteel aan een eenvoudige veilingsite om meer kunstwerken te bemiddelen. Houd daarom voor de laatste ontwikkelingen, de website VoedselbankLeusden.nl in de gaten.

Alvast een bod op een van deze prachtige schilderijen uitbrengen? Kijk voor de laatste ontwikkelingen op VoedselbankLeusden.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie