Koningsdag op de velden van MHC Leusden
Koningsdag op de velden van MHC Leusden Fred van der Flier

Denk mee over een online community platform sport & bewegen voor Leusden!

19 februari 2021 om 10:12 Lokaal Deel je nieuws

In 2020 is het Leusdens Sport- en Beweegakkoord afgesloten. Een 40-tal Leusdense partners heeft daarin vastgelegd hoe zij 'Leusden blijvend in beweging' willen houden. Een belangrijk speerpunt in het Leusdens Sport- en Beweegakkoord én grote wens van de betrokken partners is ervoor te zorgen dat het Leusdense sport- en beweegaanbod voor iedereen vindbaar is.

Om dat te realiseren gaan zij een online social communicatie platform beschikbaar maken. Alle sport- en beweegaanbieders, scholen, zorg- en welzijnsinstellingen, gemeente en andere instanties, etc. kunnen straks al hun relevante informatie zelf via dit platform gaan delen met alle Leusdenaren. Qua inspanning vraagt dat niet meer of minder dan bijv. een account op Facebook: je maakt een profiel aan, deelt nieuws, publiceert activiteiten en evenementen, waarop anderen kunnen reageren, bijvoorbeeld door zich aan te melden.

Voor Leusdenaren is dit straks dé plek op internet waar zij álles wat in Leusden met sport en bewegen te maken heeft kunnen vinden. Waar kan ik tennissen? Wat is er te doen in de voorjaarsvakantie? Waar zijn de mooiste wandelroutes? Welke aanbieder heeft een specifiek aanbod voor mensen met een verstandelijke beperking? Hoe kom ik in contact met de buurtsportcoaches? Het antwoord is terug te vinden op het online platform.

Bovendien kunnen vraag en aanbod elkaar vinden omdat iedereen, dus elke Leusdenaar, zelf een oproep kan plaatsen: Zoek je vrijwilligers voor je evenement? Een wandelmaatje? Een sportkantine die je mag inzetten voor jouw activiteit? Plaats je oproep of reageer erop!

We zijn benieuwd naar jouw mening en nodigen jou, inwoner van Leusden, van harte uit om je feedback op het concept-Programma van Eisen te geven. Kijk daarvoor op https://leusdeninbeweging.nl/ontwikkeling-interactief-platform/ of neem contact op met één van de werkgroepleden!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie