DEEL informatie-avond op woensdag 3 maart; online via Zoom ivm corona
DEEL informatie-avond op woensdag 3 maart; online via Zoom ivm corona DEEL Energie Leusden

Nieuw: DEEL Energie Leusden; informatie-avond woensdag 3 maart

26 februari 2021 om 16:15 Lokaal Deel je nieuws

Onlangs is DEEL opgericht, een vereniging (energiecoöperatie) voor en door inwoners van Leusden. Woensdag 3 maart is er een online informatie avond. De initiatiefnemers zijn betrokken bij Energiegroep COOL, IkWilWatt- energiecoaches, Zonnedak de Korf en Zonnedak Valleizon. DEEL gaat o.a. inkoopacties organiseren en nieuwe collectieve zonnedaken.

Omdat de gemeente Leusden het plan opgevat heeft om per 2040 energie neutraal  te worden, ligt er een boeiende uitdaging om over te schakelen van fossiele- naar duurzame energie. Het initiatief om DEEL op te richten heeft tot doel om deze overgang eenvoudiger en doelgerichter te maken. Vanuit DEEL kunnen projecten opgepakt worden die tot nu toe niet of niet goed mogelijk waren.

DEEL moet uitgroeien tot een brede energiecoöperatie met ruimte voor allerlei energie initiatieven. "Vanuit DEEL gaan we projecten organiseren om samen energie te besparen én meer duurzame energie te produceren. Ook gaan we ideeën delen om slim met onze energie om te gaan, want wat we niet gebruiken hoeven we ook niet op te wekken", aldus DEEL.

Wilt u thuis aan de slag, of samen met anderen meedoen in een inkoopactie of een groot zonnedak? DEEL nodigt u uit, om mee te doen, lid te worden, actief te worden in DEEL, uw ideeën te delen. Voor 10 euro per jaar bent u al lid, en steunt u DEEL. Door het lidmaatschap maak je projecten mogelijk, en zit je vooraan bij allerlei initiatieven zoals nieuwe zonnedaken en gezamenlijke inkoopacties.

UITNODIGING: Online Informatie avond, woensdag 3 maart 2021 van 20:00-21:30 uur, online via Zoom. Contact en aanmelden: info@deel-energie.nl. Website: www.deel-energie.nl voor meer informatie, lid worden, en aanmelden voor de nieuwsbrief.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie