Jeannet en Henry Koopman, gezinshuisouders Kracht van Verschil, Leusden
Jeannet en Henry Koopman, gezinshuisouders Kracht van Verschil, Leusden Familie Koopman

Collecte Nationaal Fonds Kinderhulp

16 april 2021 om 12:52 Lokaal Deel je nieuws

Financieel steuntje welkom!

Veel Leusdenaren zijn helaas beperkt bekend met jeugdpleegzorg, daarom wordt hier in het kader van de Kinderhulpcollecte extra aandacht gevraagd voor de kwetsbare kinderen en (deeltijd)pleegzorg in Leusden.

COLLECTE KINDERHULP Van 19-24 april vindt de jaarlijkse collecte voor Nationaal Fonds Kinderhulp plaats waarbij je ook digitaal kunt geven via een QR-code. Maar liefst 50% van de opbrengst in Leusden komt rechtstreeks ten goede aan kwetsbare kinderen in Leusden in de vorm van een zeer welkom financieel steuntje in de rug.

GEZINSPARAPLU In Leusden begeleiden Henry en Jeannet Koopman pleegkinderen op weg naar zelfstandigheid in hun Gezinshuis Kracht van Verschil. De vraag naar (deeltijd)pleegzorg groeit, maar met preventieve ondersteuning kan een uithuisplaatsing vaak worden voorkomen. In samenwerking met gemeente Leusden en Lariks vormt de Gezinsparaplu een belangrijk vangnet waarbinnen steun, raad, coaching en praktische passende hulp wordt geboden aan gezinnen waar het ‘niet zo lekker loopt’. De stuwende kracht en coördinator van dit netwerk is Henry Koopman.

DEELTIJDPLEEGZORG Niet elk huishouden is geschikt voor voltijds pleegzorg. Maar er is ook vraag naar deeltijdpleegzorg voor een middag per week/weekend per maand. Dit is een oproep aan ieder die een goed gesprek over pleegzorgmogelijkheden wil voeren. Leusdenaren die gemotiveerd een kind op regelmatige basis extra aandacht willen geven wordt gevraagd hier eens over na te denken. Via een intake wordt gezocht naar de juiste match.

STEUNTJE IN DE RUG De Vriendenstichting Gezinshuis Kracht van Verschil (ANBI) waardeert gezinshuizen en pleegouders in Leusden graag met een financieel ‘steuntje in de rug’. Dat betekent voor een pleegkind en het pleeggezin vaak net dat fijne extraatje voor een bijzondere aanschaf zoals laptop, fiets of sportabonnement. De stichting ontvangt regelmatig giften en daarnaast vindt fondsenwerving plaats. Via vriendengezinshuiskrachtvanverschil.nl kan een aanvraag worden ingediend. Laagdrempelige aanvraagcondities zorgen voor een maximaal ondersteunend effect.

COLLECTEER MEE! Ook als collectant draagt u rechtstreeks bij aan de steuntjes in de rug. U kunt een digitale collectebus of flyers aanvragen voor inzameling binnen uw eigen kring. Informatie collecte en  intake via Henry Koopman, gezinshuis@krachtvanverschil.nl / 06-42557154.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie