Coördinatoren Coach4You Jacqueline Riphagen, Gerard Voskuilen, Conny van der Bijl.
Coördinatoren Coach4You Jacqueline Riphagen, Gerard Voskuilen, Conny van der Bijl. M. van der Bijl

Coach4You zoekt nieuwe coaches

26 april 2021 om 22:21 Onderwijs Deel je nieuws

Coach4you is in Leusden actief met ca. 10-15 vrijwilligers. Zij begeleiden basisschoolverlaters bij de overgang naar de middelbare school. Voor veel kinderen is de overstap naar de brugklas spannend. 

Coach4you denkt mee met het kind en de ouders en zorgt dat het kind met zelfvertrouwen de eerste middelbare schoolperiode doorkomt. Eerst wordt samen met de basisschool, ouders en kind gekeken naar wat nodig is. ‘Dit kan van alles zijn. Vaak geeft het kind eerst aan dat hij of zij hulp nodig heeft bij het plannen van huiswerk. Gaandeweg, door de coaching, komen we andere hulpvragen tegen van het kind. Elk kind is anders en de vorm van coaching dus ook’ aldus Conny van der Bijl, coördinator bij Coach4you. Het doel van een coachingstraject is dat een kind uiteindelijk zelfstandig en trots op zichzelf is, de weg weet te vinden en zijn plekje heeft gevonden. 

'Ik wilde iets goeds doen met mijn vrije tijd en mijn kwaliteiten daarvoor inzetten. Ik heb een pedagogische achtergrond en kinderen hebben deze hulp het hardst nodig. Er wordt veel gevraagd van jonge tieners. Er ligt een grote sociale druk op de kinderen. Ze nemen afscheid van hun vertrouwde basisschool en gaan soms in hun eentje naar een nieuwe school. Dit brengt onzekerheid en spanning met zich mee.  Nu in Corona-tijd is dat extra lastig, omdat je niet vertrouwd kan raken met die nieuwe omgeving.'

"Wij helpen kinderen hun weg te vinden vanuit eigen kracht en intrinsieke motivatie. We laten ze zelf oplossingen bedenken, experimenteren en reflecteren. Zelf nadenken over de effecten. Dit kan via een gesprek, maar ook met diverse coachingstools, zodat ze met zelfvertrouwen verder kunnen’  (quote Jacqueline Riphagen) 

Ouders geven aan dat ze hun kind zien veranderen, dat hij/zij zelfverzekerder wordt, zijn plekje vindt op de middelbare school. Ze zijn heel blij met het traject. Het is fijn dat een coach overal buiten staat. De coach is een 'praatmaatje' voor de kinderen en staat los van alle belangen. Zij (of hij) is er gewoon. En soms geeft de coach ook praktische informatie of tips.

Ben je geïnspireerd geraakt door wat we doen? Coach4you zoekt nog nieuwe coaches. Heb jij het in je om iemand te coachen en in zijn kracht te zetten, affiniteit met deze leeftijdsgroep, kun je goed luisteren en vragen stellen? Zie www.coach4you.org voor meer informatie. We zijn ook op zoek naar een nieuwe coördinator. Lijkt je dit wat, neem dan contact met ons op. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie