Dag van de Minibieb dit jaar ook in Leusden!

7 mei 2021 om 14:22 Lokaal Deel je nieuws

Zaterdag 5 juni a.s., is het de Dag van de Minibieb in Nederland. Veel Minibiebs zijn ook Kinderzwerfboek Station, dus is dit ook de Dag van het Kinderzwerfboek.

Leusden heeft veel leuke Minibiebs en Kinderzwerfboek Stations, in diverse wijken. En er zijn er het afgelopen jaar ook een stel bijgekomen!

De Minibiebs en Kinderzwerfboek Stations zijn onderling heel verschillend. De een klein, maar fijn, de ander groter en divers. 

De Dag van de Minibieb is een "Open Dag” van Minibiebs en Kinderzwerfboek Stations. Kennismaken met elkaar: wie zijn die beheerders van die Minibiebs? Wat drijft ze? Hoe komen ze aan hun boeken? Voor de beheerders is dit een kans, om kennis te maken met hun lezers.

In Leusden hebben een aantal Minibiebs en Kinderzwerfboek Stations nu de handen ineengeslagen: Hoe leuk zou het zijn, om met een paar Minibiebs en KZB Stations deze dag ook hier te vieren? Tot dusver doen drie Minibiebs mee aan deze dag. Twee zijn ook Kinderzwerfboek Station. Zij hebbend die dag ieder een eigen, kleinschalige activiteit. Alles Coronaproof, buiten en op afstand.

Voorlopig doen mee:

Maxima’s Leusden, (hebben een leuke MInibieb, en ook een Kinderzwerfboek Station).

Buurtbieb Albert Heijn Leusden, (Buurtbieb en Kinderzwerfboek Station).

Activiteit van 10:00 tot 12:00 uur.

MInibieb Buurtkraqcht Alandsbeek (diverse collectie, ook kinderboeken), Activiteit: van 12:00 tot 14:00 uur. (nog in te vullen).

Een van de andere Minibiebs is zich nog aan het oriënteren..

Het leuk zijn, als er meer Leusdense Minibiebs en Kinderzwerfboek Stations meedoen, met een activiteit? Een activiteit duurt in principe ongeveer twee uur. En dat bezoekers een fietstochtje langs Leusdense Minibiebs kunnen maken!

Potentiële activiteiten: Ruiltafel, bij de Minibieb, met extra boeken; “Een Blind Date” met een boek; “Boek en Babbel” (over boeken en lezen uiteraard), een “Filosofisch Gesprek, met koffie”, uiteraard buiten, en op afstand. Voor kinderen: voorlezen, Zwerfboeken ruilen, enz.

Poets je Minibieb op, versier hem, kijk of je extra boeken kunt inzamelen. Kortom: laten wij er met beheerders van Minibiebs/ Kinderzwerfboek Stations in Leusden een feestje van maken.

Heb jij interesse, om mee te doen met jouw Minibieb/ Kinderzwerfboek Station? Meld je dan aan via: bedtussenboeken@hotmail.nl  bij:

Joke Staal, ambassadeur Kinderzwerfboek Leusden/ Amersfoort.

Meer info: www.dagvandeminibieb.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie