Winnaars Paper Weddingdress Challenge 2021!
Winnaars Paper Weddingdress Challenge 2021! Frederiek Rabouw

Geweldige tweede editie Zomer Textiel Festival!

26 juli 2021 om 00:35 Lokaal Deel je nieuws

De eerste week van de zomervakantie zit er alweer op. Voor de 24 kinderen (8 t/m 12 jr) die meededen aan het creatieve zomerkamp zeker geen saaie week!

Elke dag kwamen ze met een brede lach binnen op de Olmenlaan 8, waar ze werden ontvangen door Marga Rabouw van Rabouw Art en Anita van der Vlist van Mod’ani. Van 8.30 tot 16.00 stonden er 4 dagen lang verschillende workshops op het programma, zoals weven, vilten, naaien, tie dye. De kinderen leerden niet alleen de technieken, maar ook het toepassen ervan. Het weefsel werd een fleurig wandkleedje, van een tie dye lapje stof naaiden ze een uniek shirt, het gevilte lapje werd een prachtig tasje. Ook modetekenen en modeontwerpen ontbrak niet. Zo konden de kinderen hun favoriete modeschets uitwerken op een klein paspopje.

De hele week konden de kinderen terecht in de speciaal ingerichte “chill kamer” vol zitkussens, waar Citty van de Leusdense Breiclub Steek voor Steek en Fetske hen hielpen bij het haken en punniken en ze inspireerden met leuke ideeën.

Het hoogtepunt van de week was toch wel de laatste dag met De Paper Weddingdress Challenge. In groepjes van 4 kregen de kinderen een grote paspop, wc-papier, afplaktape en spelden met de opdracht, onder begeleiding van een teamleider, een trouwjurk te maken op de paspop. Bij de beoordeling was creativiteit, originaliteit, samenwerking en presentatie belangrijk. Op de gang was het muisstil, maar in de kamers waren de teams hard aan het werk en aan het einde van de ochtend waren er 6 prachtige trouwjurken die bijna niet van echt waren te onderscheiden. Prachtige lijfjes en rokken, met sleep, gevlochten ceinturen en mooi afgewerkte randjes, zelfs aan bijpassende kettingen of een bloemstuk was gedacht. Zoveel creativiteit en samenwerking!

De week werd ‘s avonds afgesloten met het bekendmaken van het winnende team van de Challenge en de presentatie, waarbij de kinderen al hun werk en het geleerde konden laten zien aan ouders, familie en vrienden.

Het Zomer Textiel Festival wordt elk jaar georganiseerd in de eerste week van de zomervakantie en is een samenwerking van Marga Rabouw van Rabouw Art en Anita van der Vlist van Mod’ani, met geweldige begeleiding van Frederiek, Myrthe, Lisa, Chris, Femke, Jarno, Emma en Lois.

De 6 trouwjurken van de challenge zijn tot september in Leusden te bezichtigen in de hal van Olmenlaan 8.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie