Antilopen / Lancyr Deelen verliest van titelkandidaat Achilles

15 december 2019 om 15:45 Korfbal Deel je nieuws

Zaterdag moest Antilopen/Lancyr Deelen ploeg aantreden tegen Achilles. Aan het begin van de wedstrijd was het direct duidelijk dat de Hagenaren voor de volle buit naar Leusden waren afgereisd. Antilopen liet zich het eerste kwartier volledig overrompelen en keek dan ook na nog geen 10 minuten tegen een schijnbaar onoverbrugbare achterstand aan: 1-9.

Dit had niet alleen te maken met het feit dat vooral de dames van Achilles het eerste kwartier met scherp schoten, maar hield ook verband met de omstandigheid dat ons eigen aanvalsspel in die periode ver onder de maat was. Er werd, ook omdat door Achilles veel druk op de ballijn werd gezet, onzorgvuldig gecombineerd wat leidde tot veel onnodig balverlies. Het gevolg daarvan was dat er te gehaast werd gespeeld en geforceerd op zoek gegaan naar het eerste doelpunt.

Pas na 7 minuten, toen de gasten al tot 0-6 waren uitgelopen, opende Jorg Costa met een doorloopbal de score. Achilles bleek overigens niet onder de indruk en na nog geen 10 minuten stond het dus 1-9 en werd het stil op de tribune. Antilopen leek in die fase op een zeer grote nederlaag af te stevenen. Om het tij te keren pasten coaches Irene en Joyce een opvallende wissel toe, waarbij Kjell Pater de plaats innam van Bart Witteveen. Deze wissel pakte goed uit en na een indrukwekkende inhaalrace stond het na 31 minuten, mede dankzij drie doelpunten van de erg goed spelende Jorg,  9-11.

De eerste helft werd uiteindelijk afgesloten met een nog perspectief biedende 10-13 achterstand.

Helaas pakte Achilles in de tweede helft de draad weer op en na 5 minuten was er opnieuw sprake van een forse achterstand: 11-17.

Gezegd moet worden dat de Haagse ploeg daarbij “enig geweld” niet schuwde. Vooral de heren van Achilles maakten gebruik van hun fysieke overwicht en gingen de duels niet uit de weg. Gelet op het feit dat Achilles, dat als titelkandidaat wordt gezien, beschikt over een technisch vaardige ploeg was het vreemd dat zij zich regelmatig bedienden van nogal lompe/harde acties, waardoor de wedstrijd toch enigszins werd ontsierd. Omdat de scheidsrechter hier onvoldoende tegen optrad bleek Antilopen niet in staat onder de druk uit te komen en delfde uiteindelijk het onderspit: eindstand 23-29.

Op dit moment staat Antilopen met 4 punten uit 4 wedstrijden in de middenmoot en kunnen/moeten de Leusdenaren zowel naar boven als naar onderen kijken.