Martine du Floo
Martine du Floo Tessa Kauw

Powerwalken in Leusden

24 mei 2020 om 21:31 Overig Deel je nieuws

Een aantal jaren terug is het powerwalken overgewaaid uit Amerika. Bob Green, personal trainer van Oprah Winfrey schreef er een boek over. Oprah was razend enthousiast omdat ze naast een goed voedingsschema deze training inzette om af te vallen.

Martine, groepstrainer bij Sport 2000 en personal trainer introduceerde deze training samen met Bob Green in Nederland.

Wat is powerwalken?
Wandelen in diverse levels, afhankelijk van de conditie, leeftijd en het gewicht van deelnemers.

Ons gemiddelde looptempo, bijvoorbeeld als je de hond uitlaat is 5 km per uur. De levels in een powerwalk training kunnen sneller zijn, maar ook de beweging van armen en benen zorgen voor variatie.

Het is belangrijk dat je niet buiten adem raakt en een “low impact” beweging uitvoert, dat wil zeggen, dat er altijd een voet op de grond blijft. “High impact” betekent dat er een zweefmoment in de beweging zit. Dat is bij powerwalken niet de bedoeling.

Zo kan deze training in principe elke dag uitgevoerd worden, uiteraard afhankelijk van een eventueel herstel als de conditie nog niet helemaal aanwezig is.

Door de low impact beweging en de lagere intensiteit(niet buiten adem raken) wordt er gewerkt aan vetverbranding en conditie. En het is lekker buiten ...... vitamine D!

Omdat er wat armtechnieken bijkomen wordt er tevens gewerkt aan de spieren rondom de taille en het hele bovenlichaam. 

In een later stadium zullen er wat oefeningen toegevoegd worden aan deze buitentraining.

Geschikt voor diverse leeftijden. Het is wel goed te realiseren dat het meer is als alleen wandelen en dan in een flink tempo. Van belang is het dat de training regelmatig uitgevoerd wordt om het beste resultaat te bereiken.

Wandelschoenen of outdoorschoenen zijn het meest geschikt om deze training uit te voeren.

Sport 2000 gaat deze total body workout in principe aanbieden tot aan 1 september vanaf woensdag 27 mei van 18.00-18.45 uur. Aanmelding vooraf via Sport 2000 Leusden. 

Deze training zal door Martine gegeven worden. Vertrek en aankomst bij Sport 2000.

Foto Tessa Kauw

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie