Een imponerende piano-improvisatie op het Oekraïense volkslied leidde bij velen, in het bijzonder bij de vier Oekraïense eregasten, tot zichtbare emoties.
Een imponerende piano-improvisatie op het Oekraïense volkslied leidde bij velen, in het bijzonder bij de vier Oekraïense eregasten, tot zichtbare emoties. John van Halderen

Emotioneel voorjaarsconcert LMK voor Oekraïne

Activiteiten

LEUSDEN Na een gedwongen afwezigheid van 2,5 jaar gaf het Leusdens Mannenkoor op vrijdag 13 mei haar voorjaarsconcert rondom het thema ‘Vrede’, afgewisseld door optredens van trio Driederde, bestaande uit Arjan Verrips (piano), Astrid Sparreboom en Esmée Bruggink (dwarsfluit). 

De nieuwe dirigent, Jan Verhoef, veroverde al snel op informatieve en humoristische wijze de harten van het enthousiaste publiek in de volle Marcuskerk. Zijn imponerende piano-improvisatie op het Oekraïense volkslied leidde bij velen, in het bijzonder bij de vier Oekraïense eregasten, tot zichtbare emoties. De collecte na afloop leverde 661 euro op. Het eindresultaat van dit benefietconcert wordt later bekend nog gemaakt. ,,Uit de reacties van het publiek bleek dat men had genoten en unaniem van mening was dat het Leusdens Mannenkoor zich met glans heeft teruggezet op de culturele kaart”, schrijft Max Bremer namens het koor.

advertentie
advertentie