Tijdens de Buitenweek is er van alles buiten te beleven.
Tijdens de Buitenweek is er van alles buiten te beleven. Elly Hak

Spelen tijdens de Buitenweek: activiteiten voor verschillende leeftijden

6 juni 2023 om 11:08 Activiteiten

LEUSDEN Omdat buitenspelen leuk, gezond én belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen is, houdt De Groene Belevenis van 9 tot en met 16 juni samen met verschillende Leusdense organisaties daarom de Buitenweek. In deze week zijn er allerlei leuke buitenactiviteiten voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

Tijdens de Buitenweek is er van alles buiten te beleven. Zo kunnen gezinnen samen waterdiertjes gaan zoeken in het natuurgebied de Schoolsteegbosjes, zaadbommen maken bij kinderopvang De Wiebelwagen, het blote voetenpad lopen bij kinderopvang Humankind of op ontdekkingstocht in de Vlinder- en bijentuin. Op de nationale Buitenspeeldag kunnen liefhebbers met SportXperience meedoen met de voorronde van het NK stoepranden en oud Hollandse spelletjes met een natuurtwist spelen in de Struintuin. Maar er is nog veel meer.

De activiteiten zijn ingedeeld naar leeftijdscategorie. Veel activiteiten zijn gratis, voor sommige geldt een kleine bijdrage. Voor meer informatie en aanmelden: degroenebelevenis.nl/buitenspelen.

BUITENSPEELKAART

Naast de Buitenweek-activiteiten ontwikkelde De Groene Belevenis ook een Buitenspeelkaart voor de gemeente Leusden. Hierop staan alle groene speelplekken in Leusden, Achterveld en Stoutenburg, met tips voor leuke buitenavonturen. De kaart ook te vinden op de website.

JEUGDGEMEENTERAAD

Buitenspelen is gezond en goed voor de ontwikkeling van kinderen. Maar tegenwoordig brengen kinderen steeds meer tijd door op scherm. Met financiële steun vanuit het programma Groen doet Goed nam De Groene Belevenis daarom het initiatief voor de Buitenweek, samen met Leusden in Beweging, Leusden Fit, Humankind, SKA en De Wiebelwagen. Ook SportXperience, Teamcraft, stichting De Boom en de Vlindertuin doen mee en de Buurtsportcoaches zorgen voor begeleiding van meerdere activiteiten. 

In juni staat buitenspelen ook op de agenda van de jeugdgemeenteraad van Leusden. De jeugdleden buigen zich over de vraag hoe buitenspelen meer gestimuleerd kan worden en brengen een advies uit aan de volwassenen raad, die hier serieus naar gaat kijken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie