Afbeelding
Suzanne Holtslag

Spelende jonge vosjes in Leusden aangetroffen

29 mei 2023 om 16:00 Dieren

LEUSDEN Suzanne Holtslag gaat vaker met Lia de Kruif op pad om foto’s te maken en na een tip die De Kruif ontving, kon ze het niet laten om zaterdagavond een kijkje te gaan nemen. Want nabij de afslag Eurofleur, zouden jonge vosjes zijn gesignaleerd.

,,De plek was makkelijk te vinden, want er stonden al een aantal mensen te kijken. In het begin liepen twee welpjes lekker in het weiland, later liet nummer drie zich ook zien en een vierde liep in een weiland met wat hoger gras. Deze liet zich niet graag zien. Moeder is niet gesignaleerd, maar ik ga ervan uit dat moeder zich op afstand schuil hield en haar kleintjes zeker wel in de gaten had. De kleintjes kwamen ook redelijk dichtbij de sloot om water te drinken en trokken zich weinig aan val al het bekijks dat ze kregen.”
Ook Anja den Bok deelde een aantal foto’s met uw lokale nieuwsblad: ,,Ik heb de afgelopen dagen zo mogen genieten (met respect voor natuur en dier) van de vosjes in Leusden. Nog nooit zo dichtbij meegemaakt bij de bewoonde wereld. Ik dacht misschien wel leuk als mensen mee kunnen genieten van mijn foto’s.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie