De woonlasten voor de inwoners van Leusden liggen enigszins onder het landelijk - en vrij fors onder het provinciaal gemiddelde, schrijft het college van burgemeester en wethouders.
De woonlasten voor de inwoners van Leusden liggen enigszins onder het landelijk - en vrij fors onder het provinciaal gemiddelde, schrijft het college van burgemeester en wethouders. Nieuwsplein33

Wethouder Frank de Wit (LB) nuanceert beeld dat Leusden de duurste gemeente van de provincie is

8 februari 2024 om 11:32 Economie

LEUSDEN De woonlasten voor de inwoners van Leusden liggen enigszins onder het landelijk - en vrij fors onder het provinciaal gemiddelde. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van LeusdenVooruit over de stijging van de gemeentelijke lasten. 

door kees Hoogendijk/Nieuwsplein33

Aanleiding voor die vragen was een artikel in het AD eind december vorig jaar waarin gesteld werd dat Leusden de duurste gemeente van de provincie zou zijn. Cijfers wijzen volgens het AD duidelijk uit dat Leusden veruit de grootste stijging laat zien bij de lokale lasten. Het college stelt dat dit een te stevige conclusie is. ,,Het statement van de journalist ‘Leusden is de duurste gemeente van Utrecht’ zoals gedaan bij aanvang van het interview is - door de keuze van de citaten – ondanks ruime nuanceringen van de zijde van de wethouder, in het artikel overeind gebleven.”

In het artikel stelt wethouder Frank de Wit (Lokaal Belangrijk) dat de gestegen woonlasten samenhangen met de wijze waarop het afval in Leusden ingezameld wordt. ,,In Leusden hebben we ondergrondse containers. Die legen kost meer dan één keer per twee weken vuil aan straat ophalen, zoals andere gemeenten doen.”

‘GEEN HERINNERING AAN CITAAT’

In antwoord op vragen hierover van LeusdenVooruit zegt de wethouder nu geen herinnering meer te hebben aan de in dit verband als citaat vermelde uitspraak. ,,Zeker niet in combinatie met het ‘aan de straat zetten van afval’.” Wel zijn volgens het college met de aanschaf van de ondergrondse containers samenhangende investeringen aan de orde geweest.

,,Ook zijn aspecten besproken zoals minder vergoeding voor het aangeleverde gescheiden afval, méér vervuilde en daardoor duurdere PMD-aanleveringen en de eenmalig doorberekende korting op de afvalheffing in het voorafgaande jaar. Waardoor de procentuele verhoging nu groter lijkt.”
Het gemeentebestuur stelt verder dat inwoners altijd waar krijgen voor hun geld. ,,Het voorzieningenniveau is relatief goed tegen zeer acceptabele kosten.”


(Dit artikel werd eerder gepubliceerd op de regionale nieuwssite Nieuwsplein33.)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie