Afbeelding
Lekker Lokaal Leusden

Lekker Lokaal Leusden krijgt een tweede editie

1 augustus 2022 om 12:33 Evenementen

LEUSDEN Van in Leusden gemaakte Syrische kaas en geitenlam tot Achterveldse microgroentes, pruimen en honing. Ook dit jaar zullen verschillende restaurants in de gemeente Leusden lokale gerechten serveren tijdens het tweede Lekker Lokaal Leusden op dinsdag 6 september.

Vorig jaar vond in september het eerste Lekker Lokaal Leusden evenement plaats. Ruim vierhonderd Leusdenaren lieten zich verrassen in meerdere Leusdense en Achterveldse restaurants met een drie- of viergangendiner dat was samengesteld uit hoofdzakelijk lokale ingrediënten.

LOKAAL OP DE KAART Het project Lekker Lokaal Leusden is een initiatief van de gemeente Leusden. Belangrijkste doel is om lokaal geproduceerd voedsel (meer) op de kaart te krijgen en te houden van de horeca in Leusden. De aftrap vorig jaar was een groot succes. Lokaal is duurzamer want het scheelt transport. Duurzaam doen is dus niet zo ingewikkeld en ook nog lekker. Daarbij is Lekker Lokaal Leusden een mooie kans voor de Leusdense koks om op creatieve wijze te koken met zoveel mogelijk lokale producten.

Kartrekkers van het project zijn Martijn Plantinga, Janny Appel en Willem Eelman. Ze hebben de afgelopen tijd alweer diverse lokale producenten, boeren, telers en landwinkels bezocht. ,,Elke keer zijn we weer verrast hoeveel lekkers er eigenlijk te krijgen is. Bij de meeste lokale producenten kun je bovendien ook als particulier terecht. Vlees, zuivel, kip, groente, fruit; noem het en je kunt het krijgen! Gewoon in en rondom Leusden, je kunt alles makkelijk kopen door even langs te fietsen met je boodschappentas.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie