Afbeelding
Pixabay

Afsluitingen tijdens La Vuelta Holanda

16 augustus 2022 om 10:07 Evenementen

LEUSDEN Het grote wielerevenement La Vuelta Holanda komt weer door de provincie Utrecht. Van 19 tot 21 augustus leggen de renners een parcours af door Nederland. Tijdens de tweede etappe op zaterdag 20 augustus komt het peloton bij Rhenen de provincie binnen. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van verschillende gemeenten.

Tijdens de eerste etappe op vrijdag 19 augustus rijden de renners ongeveer 23 kilometer door Utrecht heen. De tweede etappe op zaterdag 20 augustus is 183 kilometer lang, tijdens deze rit komen de renners bij Rhenen de provincie Utrecht binnen. Het gaat om de rit van ‘s Hertogenbosch naar Utrecht. Na Rhenen vervolgt het peloton hun rit via de gemeenten Renswoude, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg, Leusden, Amersfoort, Soest, Zeist en De Bilt richting de finish op het Utrecht Science Park. 

AFSLUITINGEN Tijdens de tweede etappe zullen naast lokale wegen ook provinciale wegen tijdelijk afgesloten zijn. Dit betreft de N233, N225, N224, N227 en N237. Op de site van La Vuelta Holland staat per gemeente aan de hand van bereikbaarheidskaarten aangegeven welke wegen zijn afgesloten en hoe het zit met de bereikbaarheid van specifieke locaties in de gemeenten. Het gaat hierbij om tijdelijke afsluitingen tussen circa 11.00 uur en uiterlijk 19.00 uur.

Het evenement heeft ook gevolgen voor de dienstregeling van Syntus Utrecht en U-OV. Op zowel 19 als 20 augustus is er een aangepaste dienstregeling voor het openbaar vervoer. Diverse bus- en tramlijnen rijden tijdelijk niet, minder vaak of een kortere of andere route.  

BUURTBEWONERS Bewoners die in een bepaalde straal rondom het parcours wonen krijgen vanaf 12 augustus bericht via sociale media over de bereikbaarheid van het gebied tijdens de Vuelta. Hiervoor worden de kanalen Facebook, Instagram en de buurtapp Nextdoor gebruikt. In deze berichten komt te staan welke hinder zij kunnen verwachten en welke verkeersmaatregelen getroffen zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie