Afbeelding
Buitenschilderweek

25e editie van buitenschilderweek staat weer op de planning

30 mei 2023 om 09:45 Kunst

LEUSDEN De 25e editie van de buitenschilderweek Leusden-Woudenberg wordt gehouden van maandag 3 juli tot en met vrijdag 7 juli. Dit is een jubileumeditie en een eerbetoon aan de (overleden) initiatiefnemer en Vrije Kwast, de Leusdense schilder Antoine van den Wildenberg.

Na 25 jaar zijn deze buitenschilderweek en inmiddels de expositie in het najaar een begrip geworden in Leusden, Woudenberg en de wijde omgeving. Iedereen die van schilderen houdt kan meedoen. ,,Je kunt net zo vaak mee als je wilt; één dag, enkele dagen, of vijf dagen. Deelname is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Iedereen is welkom, amateurs en professionals”, laat de organisatie weten.

BUITEN ZIJN EN SCHILDEREN De eerste schilderlocatie is nog niet bekend. De organisatie vertelt dat de informatie hierover tijdig volgt. Wat wel bekend is, is dat er de eerste dag op 3 juli verzameld wordt om 10.30. ,,Iedereen neemt zelf eigen (schilder)spullen mee zoals doek, penselen, verf, ezel, fototoestel, een lunchpakketje en een goed humeur. Er wordt geen les gegeven maar lekker kletsen over kunst en het schilderen kan natuurlijk altijd. We helpen zo nodig elkaar. Het kenmerk van deze week is buiten zijn en schilderen, genieten en ontmoeten.”

Later in het jaar wordt er een expositie georganiseerd van de gemaakte werken. Dit jaar is dat in Leusden. De organisatoren dit jaar zijn Carel Wiggerman uit Leusden, Wanda Landwaart uit Stoutenburg, Patricia de Jonge uit De Glind (alle drie lid van de Vrije Kwasten), Martin Vermeul uit Woudenberg (lid van de Kunstberg) en Geke Steenmetz (kunstenares uit Amersfoort).

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie