groen dak in Allandsbeek
groen dak in Allandsbeek Willem Eelman

Kenniscafé ‘Groene daken en tuinen’

22 februari 2024 om 14:50 Lokaal Deel je nieuws

In het kader van het project Groen Leusden is er op woensdag 6 maart een kenniscafé over ‘groene daken en tuinen’. De bijeenkomst wordt georganiseerd door De Groene Belevenis in samenwerking met de gemeente Leusden en de bibliotheek.

Tijdens deze avond gaan 3 sprekers in op het belang van groen op en om je huis en geven zij praktische tips over het aanleggen van een groen dak en het eenvoudig vergroenen van je tuin. Ook wordt ingegaan op subsidiemogelijkheden voor groene daken.

Het kenniscafé vindt plaats op woensdag 6 maart in de bibliotheek in Leusden. De Inloop is vanaf 19:00 uur, het start programma om 19:30 uur en duurt tot 21:30 uur.

Programma

Wethouder Jan Kramer zal de avond openen. Hierna verzorgt Evelien van Assenbergh, beleidsmedewerker water en klimaatadaptatie bij de gemeente Leusden, een korte inleiding over de klimaateffecten in en om Leusden en wat de gemeente hieraan doet.  

Ieke Benschop van Natuur en Milieufederatie Utrecht vertelt over de voordelen van een groen dak en geeft praktische tips. Er wordt ook ingegaan op subsidiemogelijkheden en de combinatie van een groendak met zonnepanelen.

Judith Algra van IVN deelt tips en inspiratie voor een écht groene tuin in het Heuvelruggebied.

Mini-infomarkt

Tijdens de inloop, pauze en na afloop is er een mini-informatiemarkt, waar enkele groendak-specialisten zich presenteren. Ook is er informatie over het initiatief Groen Leusden en De Vlinder- en Bijentuin is aanwezig met plantjes en informatie over insectenvriendelijk tuinieren.

Meer informatie en aanmelden 

Ga naar https://groenleusden.nl/kenniscafe voor meer informatie en aanmelden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie