De organisatoren van de Hobbymarkt hopen weer op een grote toeloop.
De organisatoren van de Hobbymarkt hopen weer op een grote toeloop. Mariska Stehouwer

Workshops en bakwedstrijd tijdens jaarlijkse hobbymarkt

30 oktober 2018 om 08:03 lokaal

LEUSDEN De jaarlijkse hobbymarkt vindt dit jaar plaats op zaterdag 10 november. De markt wordt georganiseerd door Daan de Man en Paul van der Spa van Maxima's en een groep creatieve wijkbewoners. De markt is behalve een moment om inspiratie op te doen en cadeautjes te verzamelen voor de feestdagen ook een moment voor ontmoeting.

Mariska Stehouwer

De Man geeft aan dat dit jaar de markt ruimer opgezet zal zijn. ,,Vorig jaar stonden de kraampjes in de grote zaal nogal dicht bij elkaar. Dat gaan we dit jaar voorkomen door een deel van de markt naar boven te verplaatsen zodat er voor iedereen, standhouders maar ook bezoekers, meer ruimte is. Er zijn ook nieuwe hobbyisten aangemeld dus het aanbod zal weer anders zijn dan afgelopen jaren en bij enkele standhouders kun je een kleine workshop volgen."

De hobbymarkt biedt een variatie van gebreide en gehaakte artikelen, keramiek, kaarten en papiercadeautjes, vilten artikelen, babyspullen, groendecoraties, sieraden en schilderijen. De Man kan alvast melden dat er in het voorjaar ook een hobbymarkt georganiseerd wordt. ,,Zolang er vraag naar is, blijven wij dit organiseren. Afgelopen jaar gaven zowel standhouders als bezoekers aan een hobbymarkt in het voorjaar leuk te vinden. Dan heb je Pasen en Pinksteren, maar ook Moeder- en Vaderdag waar je dan cadeautjes voor kunt vinden."

BAKWEDSTRIJD De Fairtrade werkgroep Leusden sluit tijdens de hobbymarkt de landelijke Fairtrade week af met de bakwedstrijd 'Heel Leusden Bakt Fairtrade'. Aanmelden kan via een mail naar ftleusden@outlook.com. De voorwaarde is dat de hartige of zoete taart minimaal één erkend Fairtrade product bevat. De bakcreatie moet ingeleverd worden inclusief recept. De FT werkgroep zal later de recepten delen via hun social media kanalen.

PRIJZEN Er zijn drie prijzen te winnen; één voor volwassenen, kinderen tot en met 15 jaar en de publieksprijs. Bezoekers aan de hobbymarkt kunnen meedoen aan de proeverij. Hiervoor kan voor één euro vijf stukjes taart geproefd worden. Door middel van het stembiljet geven zij de keuze van voorkeur aan. Een jury bepaalt de categorie volwassenen en kinderen. Om 15.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. De inkomsten van de bakwedstrijd dekken de drie prijzen en tevens wordt er een gratis filmmiddag voor kinderen bij Maxima's georganiseerd.

CREATIEVE WORKSHOPS Naast het mede organiseren van de hobbymarkt heeft de groep creatieve wijkbewoners samen met Leusden ZeT en Maxima's een begin gemaakt met het aanbieden van creatieve workshops. ,,21 november organiseren we een workshop Bullet Journal. Wil je creatief aan de slag dan kan dat ook tijdens de kerstmarkt bij Maxima's. Dan bieden wij de hele dag door kortdurende workshops aan voor een klein prijsje."

De hobbymarkt is zaterdag 10 november van 10.00 tot 16.00 uur bij Maxima's in het MFC Antares op het Maximaplein. De toegang is gratis. De Hobbymarkt is te volgen op de Facebookpagina Hobby Markt Leusden. De creatieve workshops zijn te vinden op de Facebookpagina Crea ZeT.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie