Afbeelding
Arnoud J Spaaij

Kringloop Achterveld blijft

20 december 2018 om 06:36 lokaal

ACHTERVELD Even leek het erop dat kringloopwinkel Kavel 57 haar deuren definitief zou sluiten. Ben van Middelaar en Ada Tiggelman vinden het mooi geweest na zeven jaar. Maar de continuïteit is onverwacht voor de komende tijd toch weer verzekerd.

Arnoud J Spaaij

De winkel aan de Hessenweg in Achterveld puilt nog steeds uit. ,,We waren gelukkig nog niet met de uitverkoop begonnen," lacht Ada Tiggelman. Daar waren ze bijna wel aan toe nadat het echtpaar dit najaar bekend maakte met de kringloopwinkel te zullen gaan stoppen. ,,Ja," zegt Ben van Middelaar, ,,we haalden ook geen spullen meer op. Maar nu we het vooruitzicht hebben dat Kavel 57 open blijft in het nieuwe jaar, kunnen we ook weer spullen ophalen en aannemen."

MOOI GEWEEST Van Middelaar vond het mooi geweest. De kringloopwinkel werd door het paar zeven jaar geleden ook op deze locatie gestart. Tussendoor streek Kavel 57 enkele jaren in een pand verderop aan de Hessenweg neer, maar in 2014 kwam alles toch weer terug naar het midden van het dorp. Het draait allemaal prima. maar toch wil Van Middelaar wat rustiger aandoen en af en toe zich op zijn oude vak richten. ,,Zo hebben we de weekeinden weer vrij, ik word ook een dagje ouder," zegt hij met een grijns. ,,Maar misschien ga ik toch iets nieuws doen en ja als dat zo uitkomt dan wil ik af en toe toch weer wat in de bouw doen," beaamt hij.

DOORZETTEN De kringloopwinkel zou hij sluiten, maar plots stonden enkele weken geleden Ilonka en Richard van Rhee uit Leusden in de winkel. Ze zijn al jaren klant en hadden er wel oren naar om Kavel 57 door te zetten. ,,We bespraken het en het bleef maar in m'n hoofd gonzen," legt Ilonka uit. ,,We moesten eerst het een en ander uitzoeken. Ik besprak het met Richard natuurlijk. En met anderen. Ook bijvoorbeeld met m'n ouders. Het is toch heel wat. Juist ook voor ons gezin. Ik ben nu verpleegkundige, dat heb ik opgezegd, dus straks wordt ons ritme heel anders. Eigenlijk gunstig voor de kinderen." Man Richard gaat zeker helpen, maar de storingsmonteur blijft wel zijn huidige werk doen.

POSITIEVE REACTIES Dat de winkel open blijft roept veel positieve reacties op. In het dorp zelf omdat er veel drukte is als de zaak geopend is. En vanzelfsprekend reageren vaste bezoekers, uit het dorp of van buiten, ook blij. Tiggelaar: ,,De gemeenschap in het dorp vindt het inderdaad fijn. Een mevrouw kreeg tranen in haar ogen toen ze in de winkel hoorde dat Kavel 57 open blijft." Toch verwacht Ilonka van Rhee dat er ook wel het een en ander zal veranderen. ,,De openingstijden blijven ongeveer hetzelfde, maar ik denk wel dat we open gaan van woensdag tot en met zaterdag."

VRIJWILLIGERS Daarnaast heeft Van Rhee nog verschillende ideeën die passen bij de winkel. ,,Wellicht is er een samenwerking mogelijk met de voedselbank," zegt ze. Maar dat moet allemaal nog verder bedacht worden. Per eind januari is de overname al. ,,Even een overgang. Nieuwe mensen zoeken ook bijvoorbeeld. Sommige vrijwilligers die in het team van Ada en Ben zaten, stoppen ook. Wel is het fijn dat een aantal ook doorgaan. Maar we kunnen straks wel vrijwilligers gebruiken."

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie