De wilgententhut staat er al, gebouwd door betrokkenen buurtbewoners.
De wilgententhut staat er al, gebouwd door betrokkenen buurtbewoners. Marcel Koch

Binnentuin zorgt voor verbinding

29 maart 2019 om 14:45 lokaal

LEUSDEN Met het bouwen van een wilgentenenhut heeft een aantal betrokken buurtbewoners van De Maten, Ruige Velddreef en appartementencomplex De Start onlangs een begin gemaakt met het verfraaien van hun gezamenlijke binnentuin.

Marcel Koch

Het initiatief is een gezamenlijk project van de gemeente, tuinontwerpster Marleen van Tilburg en buurtbewoners. ,,Ons streven is om er een leuke ontmoet- en ontdektuin van te maken'', zegt Sandra Hofland, voorzitter van de tuincommissie. Volgens Hofland, die het project samen met haar bestuursleden enthousiast heeft opgepakt, was de royale en zonnige binnentuin nodig toe aan vernieuwing. ,,Voor de kinderen viel er weinig meer te ontdekken. Het houten huisje met glijbaan kennen ze zo langzamerhand wel. We zijn dan ook blij dat er te zijner tijd ook nieuwe speeltoestellen komen. Te beginnen met een netschommel.''

VERBONDENHEID Maar niet alleen voor de kinderen moet de binnentuin meer aantrekkingskracht krijgen, ook voor volwassenen. Hofland: ,,We willen graag dat het een ontmoetingsplek wordt voor de buurtbewoners. Nu maakt enkel een vast clubje koffiedrinkende huisvrouwen er gebruik van, maar we willen graag dat er meer mensen uit de buurt naar de tuin trekken. Ja, met de tuin willen we beslist meer verbondenheid in de buurt creëren."

MOESTUIN Het vernieuwen van de binnentuin - gesubsidieerd door de gemeente - wordt in fases gerealiseerd. ,,Hierin worden we ondersteund door tuinontwerpster Marleen van Tilburg. We hebben zeker een belangrijke stem in het geheel, al moet het natuurlijk wel financieel haalbaar zijn wat op ons wensenlijstje staat. Zo wilden we aanvankelijk graag een mozaïekbank, maar dat bleek helaas te duur", vertelt buurtbewoonster Hofland.

AANLOOP De komst van een moestuin is wel aanstaande. ,,Hierdoor krijg je aanloop en dat willen we juist bewerkstelligen'', aldus Hofland die tevens vertelt dat er met de gemeente Leusden duidelijke afspraken zijn gemaakt omtrent het onderhouden van de tuin. ,,De communicatie en samenwerking verlopen zeer goed.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie