Afbeelding
Gemeente Oldebroek

Arnhemseweg afgesloten voor werkzaamheden

1 mei 2019 om 09:14 lokaal

LEUSDEN Aannemer Mourik voert namens de provincie in het weekend van 17 tot 20 mei werkzaamheden uit aan de Arnhemseweg (N226) net ten zuiden van Leusden-Zuid. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moet een gedeelte van de weg worden afgesloten voor doorgaand verkeer.

De bestaande houten beschoeiing ter hoogte van het verkeersplateau net buiten Leusden-Zuid wordt vervangen door een sterkere stalen damwand en ook de berm wordt ter plaatse verbreed. ,,Op die manier zijn we er zeker van dat de weg stabiel blijft en niet gaat verzakken. In de verbrede berm komt een houten vangrail", schrijft de provincie.

Naast de werkzaamheden voor de damwand, vinden op zaterdag 18 mei ook herstelwerkzaamheden plaats aan de uiteinden van de middeneilanden op de Arnhemseweg in Leusden-Zuid. Deze hebben afgelopen zomer schade opgelopen.

WEGAFSLUITING Om de damwand aan te kunnen brengen is het noodzakelijk om de Arnhemseweg af te sluiten vanaf de Leusbroekerweg tot aan de Ooievaarshorsterweg. De afsluiting start op vrijdagavond 17 mei, 20.00 uur en duurt tot maandagochtend 20 mei, 6.00 uur.

De herstelwerkzaamheden aan de middeneilanden vinden plaats op zaterdag 18 mei tussen 7.00 uur 's ochtends en 16.00 uur 's middags. Op dit traject, tussen de Groene Zoom en de Ooievaarshorsterweg werkt de aannemer met een zogeheten rijdende afzetting waarbij het bestemmingsverkeer beurtelings wordt doorgelaten. Doorgaand verkeer richting Woudenberg is niet mogelijk.

De wegafsluiting wordt twee weken van tevoren aangekondigd op gele borden langs de weg. Tijdens de afsluiting wordt het doorgaande verkeer omgeleid via de N224, de N227 en N221. De Groene Zoom blijft open en is beschikbaar als toegangsroute voor Leusden-Zuid. Alle panden blijven bereikbaar en het fietspad blijft open.

HAMERSVELDSEWEG OPEN De Hamersveldseweg is open voor verkeer in het weekend dat de Arnhemseweg ten zuiden van Leusden-Zuid dicht is in verband met wegwerkzaamheden. 

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie