De manege heeft een speciale dempende bodem. Zaterdag waren er verschillende demonstraties in de gloednieuwe buitenbak.
De manege heeft een speciale dempende bodem. Zaterdag waren er verschillende demonstraties in de gloednieuwe buitenbak. Arnoud J Spaaij

De Singels zit op nieuwe locatie

31 mei 2019 om 07:19 lokaal

ACHTERVELD Na 31 jaar is Landelijke Rijvereniging, Ponyclub en Menvereniging De Singels weer verhuisd. De verhuizing behelsde slechts enkele meters, maar was voor de vereniging een hele klus. Daarom was er feestelijke opening van de nieuwe locatie.

Arnoud J Spaaij

Wie zich voorbereid met extra reistijd omdat De Singels een nieuwe adres heeft kan zich de moeite besparen. De vereniging was tot voor kort gevestigd op industrieterrein De Fliert en is dat nu eigenlijk nog steeds. Het nieuwe terrein ligt officieel net buiten het industriegebiedje van Achterveld, maar de nieuwe inrit van De Singels sluit aan op oude.

De Singels werd opgericht begin jaren '70 in manege en taveerne De Klaveet. In de jaren '80 kreeg De Klaveet een andere bestemming en werd de rijvereniging dakloos. In 1988 kwam de De Singels op het industrieterrein terecht na diverse omzwervingen bij particulieren. Gemeente Leusden stelde die grond beschikbaar zolang het perceel niet nodig was voor iets anders. De verhuizing was voor de relatief kleine vereniging geen sinecure, maar dankzij veel steun van sponsors, leden, vrijwilligers en support van wethouder Van Beurden van de gemeente Leusden is er een gloednieuwe locatie ingericht. Op grond van de R.K. parochie in Achterveld is een buitenbak aangelegd. Verlichting moet buiten rijden in de wintermaanden mogelijk maken en een bescheiden kantine zorgt ervoor dat de leden niet in de kou hoeven te zitten. Het terrein heeft aansluiting op de Vallei Trail en eigen parkeerplekken en nieuw is een extra longgeercarrousel. Bovendien heeft ook hondenschool 't Klikt, die al samen optrok met de paardenclub, weer een plek voor trainingen.

Zaterdag hield De Singels een parade door het dorp. Muziekvereniging DWS ging voorop in een optocht met enige diversiteit, want de leden van De Singels beoefenen veel verschillende disciplines. Jachtruiters, dressuurruiters, maar ook marathonaanspanningen trokken naar De Fliert. Daar opende wethouder Van Beurden het nieuwe terrein met het doorknippen van een lintje. Van Beurden memoreerde aan de hobbels die genomen moesten worden bij de nieuwbouw en was daarom erg blij dat De Singels nu toch weer een eigen plek hebben. Voorzitter Handert Scheffer kon zich daar alleen maar bij aansluiten, maar gaf ook aan dat er met de nieuwe faciliteiten nieuwe mogelijkheden zijn. Hij kondigde dan ook meer activiteiten aan voor de toekomst, aanverwant aan de paardensport, maar Scheffer ziet ook mogelijkheden voor andersoortige evenementen. Wat dat zoal inhoudt werd gedemonstreerd. Vier amazones van de vereniging reden een dressuurproef, stal Epskamp uit Hoevelaken gaf acte de présence en ook was er een show van hondenschool 't Klikt.

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie