Afbeelding
Harmen van Zwol

Medewerkers Afas en leerlingen Vosheuvel klussen samen

24 juni 2019 om 09:01 lokaal

LEUSDEN Twee groepen mensen keken elkaar vroeg op de ochtend onwennig aan. Een groep medewerkers van Afas en leerlingen van de Vosheuvel trokken vrijdag 21 juni samen op. Afas Software wil betrokken zijn in de samenleving en heeft daarom samen met Stichting Present een project voorbereid met leerlingen van de Vosheuvel.

Tim van Beek, adviseur van Afas vertelde wat iedereen moest doen. Dit was het begin van een mooie ochtend vol hard werken, veel plezier en uiteindelijk mooie resultaten. Gezamenlijk pakten ze allerhande klussen op. Een kast in de nieuwe kas, bomen planten, een schuur klaar maken voor gebruik, een heerlijke lunch voorbereiden: nergens draaiden ze hun hand voor om.

,,De doelstelling is niet eens zo zeer dat de klus geklaard wordt, maar dat er een ontmoeting ontstaat", zegt Harmen van Zwol, die de projecten namens Stichting Present en Downtown Leusden coördineerde. ,,En dat is ook gebeurd", zegt Riewing Pilon, docent van de Vosheuvel. ,,De groepjes stonden eerst misschien wat onwennig naar elkaar te kijken maar na een poosje ontdooiden beide groepen waarna ze aan het aan het einde van de ochtend er met een grote glimlach stonden."

Van Beek kijkt terug op een geslaagde ochtend voor alle betrokkenen: ,,Het zou heel mooi zijn als dit, op wat voor een manier dan ook, een gevolg kan krijgen."

Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie