Tussen het fietsen door kersen plukken op een boomgaard, het kan op 10 juli.
Tussen het fietsen door kersen plukken op een boomgaard, het kan op 10 juli. Treeker Treks

Kersen en blauwe bessen plukken

26 juni 2019 om 18:45 lokaal

Fietstocht met stop bij teler en boomgaard

LEUSDEN Treeker Treks uit Leusden houdt op woensdag 10 juli een fietstocht waarbij een fruitteeltbedrijf met onder andere blauwe bessen, en een kersenboomgaard wordt bezocht. De eerste stop is bij de blauwe bessenteler en daarna fietst de groep door naar de kersenboomgaard.

Op beide bedrijven geeft de eigenaar van het bedrijf een rondleiding aan de gasten. Bij de blauwe bessenteler is er na een ronde over het complex gelegenheid om blauwe bessen te kopen. In de kersenboomgaard kunnen de deelnemers tijdens het bezoek hun eigen kersen plukken en daarmee een bakje vullen. Deze kersen zijn bij de prijs inbegrepen.

KERSENTAART Tussen de bedrijven door wordt er onderweg gestopt voor een pauze. Die zal worden benut voor het nuttigen van koffie en, het kan geen toeval zijn, een kersentaart.

33 KILOMETER De lengte van de zogenoemde kersenplukfietstocht van Treeker Treks is 33 kilometer. Deelname aan deze jaarlijkse activiteit kost 12,50 euro. Dat is voor de fietstocht onder begeleiding en inclusief twee rondleidingen, een bakje (zelfgeplukte) kersen en een consumptie met taart.


START De start van de fietstocht is vanaf landgoed ISVW. Dat is te vinden aan de Dodeweg 8. De start is om 13.00 uur, de finish rond 17.00 uur. Aanmelden kan tot maandag 8 juli bij Hermine Jochemsen, tel. 06-38939345 of info@treekertreks.nl. Een (elektrische) fiets of een ligfiets huren is mogelijk.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie