Buurtsportcoach Sandra van Ravenhorst leert Wethouder Patrick Kiel de basisbeginselen van een bokszaktraining.
Buurtsportcoach Sandra van Ravenhorst leert Wethouder Patrick Kiel de basisbeginselen van een bokszaktraining. Lariks

Sportruimte Heilbron voor buurtsportcoaches

8 juli 2019 om 10:41 lokaal

LEUSDEN Heilbron en Lariks tekenden donderdag 4 juli een overeenkomst: de buurtsportcoaches mogen voortaan kosteloos gebruik maken van de kickboks-sportruimte in het kantoorgebouw van Heilbron.

Heilbron Assurantiën bestaat sinds 1932 en is actief in hypotheken en verzekeringen voor particulieren en bedrijven. Heilbron is gevestigd in het oosten en het westen van het land en sinds kort ook in Leusden.

Tijdens het kennismakingsgesprek met wethouder Patrick Kiel kwam onder meer ter sprake dat Heilbron het belangrijk vindt betrokken te zijn bij de samenleving. Operationeel directeur Roy van den Anker: ,,Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Al snel werden er contacten gelegd, met als resultaat de overeenkomst die we vandaag tekenen." ,,Dit maakt wethouder zijn van een dorp als Leusden zo leuk", vult Patrick Kiel aan. ,,Dankzij de schaalgrootte kun je elkaar leren kennen, verbindingen leggen en elkaar versterken."

LEUSDENFIT De buurtsportcoaches die de ruimte gaan gebruiken doen dat onder de vlag van LeusdenFit. Dit meerjarenprogramma, dat wordt gecoördineerd door Lariks, is gericht op vitaliteit en een gezonde leefstijl. Hester Frank, directeur van Lariks: ,,We weten allemaal dat bewegen en gezonde voeding goed voor ons zijn. Maar voor de een is dat gemakkelijker te doen dan voor de ander. Met LeusdenFit richten we ons op alle inwoners en helpen we ook de meer kwetsbare inwoners op weg. Onze buurtsportcoaches spelen daarbij een belangrijke rol en het is natuurlijk prachtig dat we nu dankzij dit mooie gebaar van Heilbron extra mogelijkheden krijgen."

Buurtsportcoach Sandra van Ravenhorst ziet direct allerlei kansen. ,,Om de week op dinsdagavond organiseert Lariks een meidenavond bij Fort33. Hoe leuk is het om die meiden hier een weerbaarheidstraining met bokszakken te geven."

Jan-Pieter Cnossen (Heilbron en UPIVA), Hester Frank, Bea van Burgsteden en Sandra van Ravenhorst (Lariks), Roy van den Anker (Heilbron) en wethouder Patrick Kiel.
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie