Afbeelding
AS Media

Vrachtwagenchauffeur overleden na botsing op viaduct bij Leusden

13 maart 2018 om 11:48 lokaal

LEUSDEN Bij een ongeluk op de A28 ter hoogte van Leusden is dinsdag een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen. De vrachtwagen botste dinsdagochtend frontaal op een pilaar van een viaduct. 

Door de botsing kwam de bestuurder bekneld te zitten in de cabine. Via Twitter liet de politie Utrecht weten dat hulpdiensten probeerden bij de bestuurder te komen, maar om 12.13 uur meldde de politie dat de chauffeur was overleden. 

GEVAAR Het ingesloten verkeer werd over de linkerrijstrook langs het ongeval geleid. De overige rijstroken van Utrecht naar Amersfoort vanaf Leusden-Zuid werden volledig afgesloten. De weg blijft nog tot ongeveer 18.00 uur dicht door lastige berging, schade aan het viaduct, geleiderail en asfalt en de verdere afhandeling van het ongeval. 

Ook de Heiligenbergerweg, de weg die over het viaduct over de A28 loopt, werd afgesloten. Dit omdat het viaduct eerst geïnspecteerd moest worden op instortingsgevaar.

Met een kraan wordt geprobeerd de oplegger van de vrachtwagen los te krijgen. De cabine van de vrachtwagen is door de botsing volledig verwoest.

NIET FILMEN Rond de ongevalslocatie werden anti-kijkschermen gezet. De politie riep bestuurders op om het ongeval niet rijdend te filmen. „Doe dit niet, er wordt hiervoor bekeurd." 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie