Stichting Nederland-Batam wil de komende twee jaar acht sanitaire voorzieningen bouwen op het Indonesische eiland Sangihe, zodat schoolgaande kinderen kunnen beschikken over goede sanitaire voorzieningen.
Stichting Nederland-Batam wil de komende twee jaar acht sanitaire voorzieningen bouwen op het Indonesische eiland Sangihe, zodat schoolgaande kinderen kunnen beschikken over goede sanitaire voorzieningen. Jaco van As

Sanitaire voorzieningen voor schoolgaande jeugd

14 augustus 2019 om 12:23 Maatschappelijk Deel je nieuws

Kinderen zijn kwetsbaar voor ziektes zoals diarree, longaandoeningen en huidinfecties. Ziektes die het gevolg zijn van slechte hygiëne. Door die ziektes blijven kinderen klein voor hun leeftijd, lopen zij ontwikkelingsachterstanden op en kunnen zelfs komen te overlijden. Kinderen presteren ook minder goed op school terwijl onderwijs juist zo belangrijk is om te kunnen ontsnappen aan armoede.
Op het afgelegen Indonesische eiland Sangihe heeft niet ieder dorp een school. Kinderen moeten daarom al op jonge leeftijd op kamers bij familie of hospita. “In de kos(t)” noemen ze dat. In de Zuid-Tabukan regio van het eiland zijn wel veel scholen. Daarom zijn er ook veel kinderen in de kost. Maar lang niet alle scholen, kosthuizen en gastgezinnen hebben sanitaire voorzieningen. 
Dankzij een grote donatie van een Nederlands familiefonds bouwt stichting Nederland-Batam uit Lunteren de komende twee jaar acht toilet en wasgelegenheden op plekken waar veel schoolgaande kinderen in de kost zitten en nabij scholen. De voorzieningen maken persoonlijke hygiëne maatregelen, zoals handen wassen, mogelijk. Dit zorgt voor minder ziektes, voorkomt ontwikkelingsachterstanden, verbetert schoolprestaties en geeft kinderen de kans te ontsnappen aan armoede.
Bekijk voor meer informatie over dit en andere projecten van stichting Nederland-Batam onze website www.neba.nl, of bezoek onze sociale media pagina’s.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie