Wethouder Kiel (midden) reikt één van de gouden platen uit.
Wethouder Kiel (midden) reikt één van de gouden platen uit. Frits de Ruig

Fort33 neemt opnamestudio feestelijk in gebruik

15 september 2020 om 12:16 Maatschappelijk

LEUSDEN Fort33 heeft gisteren (maandag 14 september) de nieuwe opnamestudio officieel geopend en in gebruik genomen.

van de redactie

De bouw van een opnamestudio is een project dat intern coördinator Lennert Bont als eerste heeft opgepakt toen hij een jaar geleden begon bij Fort33. Bont is ook een aantal uur gedetacheerd bij welzijnsorganisatie Lariks om het jongerenwerk te ondersteunen.  In andere gemeenten waar Bont werkte, zette hij altijd muziek in om (jeugd) te verbinden, talenten te laten ontdekken en zelfvertrouwen te kweken.

ENTHOUSIAST Een aantal vrijwilligers van Fort33 was meteen enthousiast en begonnen meteen met bouwen. Het oude kantoor van Lariks op de 1ste verdieping werd  de afgelopen tijd omgeturnd naar een professionele opname studio, die de -voor de hand liggende- naam De Studio heeft gekregen.  De Studio is helemaal mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Diaconie van de Protestantse Gemeente Leusden en Kiwanis Leusden en door de hulp van Max van Uprising Studio uit Amersfoort.

De Studio zal gebruikt worden om de jeugd kennis te laten maken met digitale muziek. Door middel van workshops kunnen ze leren produceren (beats maken), DJ-en en rappen. Ook zal De Studio gebruikt gaan worden om opnames te maken van bands of andere makers van analoge muziek. Daar bleek namelijk ook veel vraag naar te zijn. De Studio maakt ook deel uit van het Project Jeugd Aan Zet waarbij er projecten zijn gestart om jeugd nuttig bezig te houden tijdens Corona.

BEGINNENDE ARTIESTEN Beginnende artiesten kunnen onder begeleiding van de vrijwilligers professionele opnames maken van hun eigen muziek. Wethouder Patrick Kiel van Jeugd en wethouder Erik van Beurden van Cultuur hebben tijdens de opening 2 ‘Gouden’ Platen uitgereikt aan vertegenwoordigers van de Diaconie en Kiwanis, zodat er in De Studio duidelijk is door wie deze mogelijk is gemaakt. Ook Rapper Monnik, muziekproducer MaxxLeven en DJ DeeYoo die verbonden zijn aan De Studio een korte demonstratie gegeven van en uitleg over het gebruik van De Studio.

Jongeren die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan het Project Jeugd aan Zet en aan de slag willen met De Studio of beginnende artiesten die een opname willen maken kunnen zich opgeven via studio@fort333 of via het instagram kanaal JIL (Jong In Leusden).

Wethouder Kiel (links op de rug gezien) krijgt een rondleiding door de nieuwe studio van Fort33.
Bij de opening van de nieuwe opnamestudio werd uiteraard het coronaprotocol gerespecteerd.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie