Iedereen is blij met de nieuwe jeu de boulesbaan bij zorgcentrum Lisidunahof.
Iedereen is blij met de nieuwe jeu de boulesbaan bij zorgcentrum Lisidunahof. Tafelronde 128

Jeu de boulesbaan bij Lisidunahof feestelijk ingewijd

Maatschappelijk

LEUSDEN  Met het spelen van een eerste spel hebben bewoners van zorginstelling Lisidunahof woensdag 29 juni een jeu de boulesbaan op het terrein officieel in gebruik genomen. 

Van de redactie 

De baan is aangelegd door de mannen van Tafelronde 128 in Leusden en bekostigd vanuit verschillende inzamelingsacties. Voorbeelden van acties waarmee de benodigde euro’s bij elkaar werden gebracht waren onder meer het cabaretevent ‘Opgevoerd’ en een disco in Fort33. 

FLINKE KLUS Herman Meilink van Tafelronde 128  licht toe: ,,We hebben door een goede voorbereiding met 12 man de baan van 3 bij 13 meter in één zaterdag aangelegd. Het was een flinke klus: verwijderen van een container vol grond, het plaatsen van de zijbanden en betonelementen en waterpas aanvullen met gebroken puin en grind.” 

 ,,Door het doen van een handen uit de mouwen project, ook bekend onder de afkorting HUDMO genoemd, komt het geld van de inzamelingsacties nog beter tot zijn recht omdat we besparen op de arbeidskosten”, aldus Rob de Jong, die ook actief is binnen de serviceclub Tafelronde 128. Het resultaat mag er dan ook zijn aldus Lisidunahof. 

SPORT EN SPEL Lisidunahof biedt zorg aan jongeren en ouderen met dementie en heeft met de komst van de nieuwe woonwijk een strook rondom het complex ingericht voor beweging, sport en spel. De jeu de boules baan is hierbij een welkome aanvulling. 

De nieuwe baan wordt getest.
advertentie
advertentie